Belügyminisztérium

2024.06.09. 09:53

Több mint hatszáz választási incidensről érkezett bejelentés a rendőrséghez

Forrás: Belügyminisztérium

Agerpres

Az elmúlt 24 órában 665 választási incidensről érkezett bejelentés a rendőrséghez, amelyek 14 százalékának kivizsgálása még folyamatban van - jelentette ki vasárnap reggeli sajtótájékoztatóján a belügyminisztérium szóvivője.

Monica Dajbog ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a szavazóhelyiségek biztonságát érintő incidensek nem történtek az éjszaka folyamán.

A szóvivő közlése szerint a belügyminisztériumi szervek összesen 97 bírságot szabtak ki több mint 100.000 lej értékben, és 107 lehetséges bűncselekmény ügyében indítottak büntetőeljárást.

Dajbog szerint országszerte zavartalanul zajlott a szavazás a reggeli órákban.

A szóvivő elmondta azt is, hogy országszerte mintegy 42.800 rendőrt, csendőrt, tűzoltót, határrendészt és más belügyi alkalmazottat rendeltek ki a szavazóhelyiségek és a közbiztonság védelmére. Emellett külön csapatokat bíztak meg a választási incidensek esetén való közbelépésre és a bejelentések kivizsgálására.

A közúti közlekedést is megfigyelik a választások napján, a mintegy 1600 rendőrt 850 technikai eszköz, köztük a légirendészet (IGAv) helikopterei segítik ebben. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában