Egészségügy

2024.07.11. 15:05

Rafila: A kormány 1,9 milliárd lejt utalt ki az egészségügyi tárcának, többek között az országos programok finanszírozására

Agerpres

A kormány 1,9 milliárd lejt különített el csütörtökön több egészségügyi projektre, köztük a súlyos égési sérülteket kezelő három központ építésére - tájékoztatott Alexandru Rafila.
Az egészségügyi miniszter a kormányülés után tartott sajtótájékoztatón elmondta, az elkülönített összeg legnagyobb részét, 930 millió lejt a sürgősségi orvosi ellátásra szánják, emlékeztetve, hogy a sürgősségek és a mentőszolgálatok tevékenységét teljes egészében a tárca finanszírozza.
További 125 millió lejjel a marosvásárhelyi, temesvári és bukaresti égési sérülések kezelésére létrehozandó központok építését támogatják. Emellett 200 millió lejt a minisztérium országos egészségügyi programjainak finanszírozására fordítanak. Többek között az oltásprogramról, a HIV fertőzött páciensek kezelésének biztosításáról van szó - számolt be Rafila.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában