Számlák

2024.09.01. 14:10

Burduja: áprilistól csak a valóban kiszolgáltatott fogyasztók juthatnak hozzá ártámogatott energiához

Forrás: Freepik

Agerpres

Jövő év április elsejétől csak a valóban kiszolgáltatott fogyasztók juthatnak majd hozzá ártámogatott villamos energiához és a földgázhoz – erősítette meg szombat este Sebastian Burduja energiaügyi miniszter egy Fehér megyei sajtóeseményen.

A tárcavezető elképzelhetőnek nevezte, hogy a havi 300 kilowattóránál több áramot fogyasztó háztartások számlái csökkennek a jelenlegi ártámogatási rendszer kivezetése után, de a havi 100 kilowattóránál kisebb fogyasztású háztartások számlái valóban nőhetnek. Emlékeztetett arra, hogy jelenleg a havi 100 kilowattóránál kisebb fogyasztás esetén a villanyszámla nem haladja meg a 45 lejt.

Burduja elmondta, hogy a kormány megbízásából egy tárcaközi munkacsoport jelenleg az energiaszektorban kiszolgáltatott fogyasztók kategóriájának lehető legpontosabb meghatározásán dolgozik. Ezek a háztartások lesznek azok, akiknek jövő év április elseje után is energiatámogatást nyújt az állam, hogy elviselhetőbbek legyenek a havi számláik – magyarázta.

Emellett – tette hozzá – a nagy energiafogyasztókra vonatkozó intézkedéscsomagon is dolgozik a kormány, mivel néhányan a vállalatok közül jelezték, hogy az energiapiac jövő áprilisi liberalizációja után elhagyják Romániát. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában