Gyújtogatás

23 órája

Ügyészség: a parlamenti gyújtogató előbb egy bárpultot gyújtott fel, ezután okozott tüzet a szuvenírboltban

Forrás: IGPR

Agerpres

A parlament épületében kedden gyújtogató férfi előbb egy alagsori bár pultját gyújtotta fel, majd a szuvenírboltban okozott tüzet - közölték szerdán az ügyészek. Szintén szerdán jelentette be a bukaresti ötödik kerületi ügyészség, hogy rongálás miatt büntetőeljárást kezdett az 56 éves, büntetlen előéletű gyanúsított, O.N. ellen.
A nyomozati anyag szerint a férfi szeptember 17-én 13:34-kor a parlament második alagsorában lévő Constantin Brâncuşi terem bárjának pultját a magával vitt gyúlékony folyadékkal lelocsolta, majd meggyújtotta. Ezután átment a bár közvetlen szomszédságában levő szuvenírboltba, ahol ugyanazzal a folyadékkal több tárgyat lelocsolt és meggyújtott.
A lángokat a tűzoltók oltották el, kizárólag anyagi kár keletkezett. Az ügyészek szerint azonban fennállt a tűz elterjedésének veszélye. A férfi a gyújtogatások után távozott a parlament épületéből, és csak tíz órával később fogták el egy fővárosi szállodában. Mint kiderült, Vaslui megyei illetőségű személyről van szó.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában