Díjazás

3 órája

A kormányfő egyeztetni fog Elisabeta Lipával az olimpiai érmes sportolók jutalmazásáról

Agerpres

Marcel Ciolacu miniszterelnök csütörtökön bejelentette, hogy a nap folyamán tárgyalni fog az Országos Sportügynökség elnökével, Elisabeta Lipával a párizsi olimpián érmet nyert sportolók és a sportszövetségi alkalmazottak jutalmazására vonatkozó szabályokról.
A bejelentés előzményeként Novák Eduárd korábbi sportminiszter a napokban szóvá tette egy Facebook-bejegyzésben, hogy a párizsi olimpián aranyérmet nyert David Popovici úszó kisebb pénzjutalmat kap, mint a román evezős szövetség főkönyvelője és főtitkára.
A témát firtató újságírói kérdésre Ciolacu azt válaszolta egy sajtóeseményen: a nap folyamán tárgyalni fog Elisabeta Lipával, hogy lássa "a teljes igazságot", azután pedig minden kérdésre válaszolni fog. A kormányfő nem zárta ki a vonatkozó törvény módosítását sem. "Ez is egy opció, de előbb lássuk tisztán a helyzetet" - jelentette ki. Hozzátette, normálisnak tartja, hogy jó eredmények esetén az olimpiai küldöttség összes tagját jutalmazzák, "de előre meg kell szabni ezeket a juttatásokat, hogy ne álljon többé elő ehhez hasonló helyzet".
Az Országos Sportügynökség elnöke szerdán leszögezte, hogy ugyanazokat a szabályokat alkalmazták a tokiói olimpián jól teljesítő sportolók jutalmazásakor, amelyek Novák Eduárd miniszteri mandátuma alatt is érvényben voltak. Az akkor és jelenleg is érvényes jogszabály szerint a szakszövetségek alkalmazottai az ötkarikás játékokon érmet nyert sportolók pénzdíjának 40 százalékára jogosultak. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában