Kijelentés

3 órája

Antonio Andrusceac képviselő szerint az AUR megszavazná az USR bizalmatlansági indítványát

Fotó: Partidul AUR

Agerpres

A Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) képviselője, Antonio Andrusceac ma kijelentette, hogy pártja megszavazza a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) bizalmatlansági indítványát, ha az nem egy látszatkezdeményezés.
A parlamentben nyilatkozó politikus emlékeztetett arra, hogy az AUR és az USR korábban közösen nyújtott be bizalmatlansági indítványt egy olyan kormány ellen, amelynek az utóbbi párt is tagja volt. "Azt üzenem nekik: ha ez csak egy látszatkezdeményezés, akkor ne verjék át a választókat. Ha pedig valóban hisznek abban, amire készülnek, akkor fogadják el, hogy mindannyiunknak ugyanazt a szekeret kell tolnunk, ha azt akarjuk, hogy a dolgok jó irányba haladjanak" - reagált a képviselő arra, hogy az USR számít az AUR szavazataira a parlamenti vitán, de a bizalmatlansági indítvány benyújtása előtt nem fogadják el a George Simion vezette párt támogató aláírásait.
Arra a kérdésre, hogy az AUR megszavazza-e az indítványt, Andrusceac kijelentette: "Természetesen". Emlékeztetett arra, hogy a Nemzeti Liberális Párt (PNL) felbontottnak tekinti a Szociáldemokrata Párttal (PSD) kötött koalíciót. "Ilyen körülmények között nem látom, hogy miért kellene elleneznünk a bizalmatlansági indítványt" - jelentette ki.
A PSD és az AUR esetleges együttműködéséről azt nyilatkozta: nem tudna olyan emberekkel szövetkezni, akiket évekig bírált. "Az én szemszögemből nézve ez képmutatás lenne, amit nem fogok megtenni" - fogalmazott a politikus.
Az USR elnöke, Elena Lasconi kedden bejelentette, hogy pártja egy bizalmatlansági indítvány benyújtására készül, és felkérte a PNL-t, hogy társuljon a kezdeményezéshez. Közölte, hogy az indítvány parlamenti vitájakor számít az AUR szavazataira is, de nem fogadják el a támogató aláírásaikat. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában