Elnökválasztás

6 órája

Ciucă: Elveszett a bizalom, én nem fogok többé a PSD-vel kormányozni

Agerpres

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) 'egyáltalán nem bízik' a Szociáldemokrata Pártban, és a választások után nem lép koalícióra a PSD-vel - jelentette ki Nicolae Ciucă a Gazdag és biztonságos Románia című államfőjelölti programját bemutató szerda esti rendezvényen.
A PNL elnöke elmondta, hogy a liberálisok nem lépnek ki a kormányból a választások előtt, de jövő héten ismertetik a 2024-2028-as ciklusra vonatkozó önálló kormányprogramjukat, amelyik 'teljesen ellentétes a PSD etatista gondolkodásmódjával'.
Beszédében Ciucă a PSD elnöke, Marcel Ciolacu magatartásának megváltozásával indokolta a koalíció szakadását. Ennek hátterében szerinte az áll, hogy a szociáldemokrata államfőjelölt a Románok Egyesülésért Szövetséggel (AUR) együttműködve készül az államelnök-választásra. 'Következésképpen, ahogy már többször mondtam, én nem fogok többé a PSD-vel kormányozni' - jelentette ki.
A PNL elnöke kifejtette, hogy a PSD és az AUR 'toxikus koalíciója' megnyitja az ajtót a külföldi befolyás előtt, és gazdasági hanyatlást hoz Romániának. 'A legnagyobb jobboldali-liberális pártként a mi feladatunk ezt megakadályozni. Arra esküdtem fel, hogy hazánkat szolgálom és védem, és ez a legjobb módja ennek. Hiszem, hogy elháríthatjuk ezt a fenyegetést, és segíthetünk hazánknak növekedni és prosperálni' - fogalmazott beszédében a politikus.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában