Sajtóközlemény

1 órája

Életre szóló élmények földön és levegőben: így telt a 18. Hőlégballon Parádé családi hétvégéje

Közlemény

Az elmúlt hétvégén az adrenalinnal teli repülésekről és a családi programokról szólt minden a Maros megyei Nyárádköszvényesen, ahol 18. alkalommal szervezték meg a Hőlégballon Parádét. Az esemény számos repülési lehetőséget kínált az extrém sportok szerelmeseinek, akik a sétarepülés mellett a siklóernyős és motoros siklóernyős repülést is kipróbálhatták. A 18 hőlégballon felemelkedése a földről nézve is látványosnak bizonyult, akik pedig repültek, a kappadókiai hőlégballonos utazáshoz hasonlították az élményt. Ezekre az ország minden pontjáról, sőt, a határokon túlról is érkeztek jelentkezők, így a jegyek hamar elfogytak. 

A hőlégballonozás rendkívül időjárásfüggő: míg az első két nap tökéletes körülményeket biztosított a felszállásokhoz, vasárnapra az időjárás kedvezőtlenre fordult, így sem a repüléseket, sem a tervezett programokat nem tudták megtartani. A vasárnapi rossz idő előjelei már szombat délután jelentkeztek, és bár a hőlégballonokat előkészítették a függeszkedő repülésre, a felszállást a pilóták már nem tartották biztonságosnak. Azoknak, akik nem tudtak felszállni, és előre kifizették a jegyeiket, már hétfőn, 30-án visszautalták a pénzüket. 

 

„Igaz, hogy az időjárás nem volt végig kedvező, ettől függetlenül, sikeres parádét tudhatunk magunk mögött mind a repülések, mind a földön zajló programok szempontjából. Szinte csak pozitív visszajelzéseket kaptunk. Évről évre egyre több az érdeklődő, ami arra ösztönöz bennünket, hogy még szélesebb körű élményt nyújtsunk a résztvevőknek” – fogalmazott Lőrincz Miklós, a Hőlégballon Parádé egyik főszervezője. 

A szombati nap során több mint ötezren váltottak jegyet a Hőlégballon Parádéra, a helyszínen ennél többen voltak, hiszen 12 év alattiak számára ingyenes volt a részvétel. Változatos program várta őket, közelebbről is megismerkedhettek a hőlégballonokkal, kézműves foglalkozásokon vehettek részt, helyi termelőktől vásárolhattak, interaktív színpadi műsorokba kapcsolódhattak be, minden feltétel adott volt tehát ahhoz, hogy jól érezze magát a család.

A hangulat a koncertek idején tetőzött, amikor a kolozsvári Compact zenekar, majd igazi rocklegendák, Rudán Joe és Varga Miklós lépett színpadra. A szombati estét fáklyázás zárta: a 18 hőlégballon látványos fény- és tűzjátékot mutatott be az éjszakai ég alatt a Night Glow keretében.

Az idei Hőlégballon Parádé arról is emlékezetes marad, hogy egy régi álom vált valóra: csehországi közreműködéssel elkészült a Székely Ballon Alapítvány székely motívumokkal díszített hőlégballonja. A kék alapon arany székely motívumokkal díszített ballont már meg lehetett csodálni pénteken Vármezőn, az engedélyek beszerzése viszont még folyamatban van, így a felszállást még nem ünnepelhettük meg. A székely ballon kétség kívül, a jövő évi Hőlégballon Parádé egyik legszebb attrakciója lesz. 

Találkozzunk jövőre is, szeptember utolsó hétvégéjén Nyárádköszvényesen!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!