Büntetések

3 órája

A rendőrök egy hét alatt 2063 bírságot róttak ki az autópályákon végzett ellenőrzéseken

Illusztráció

Agerpres

Az autópálya-rendőrség szeptember 23-29. között több mint 2000 bírságot rótt ki, a legtöbbet gyorshajtás miatt.
A Román Rendőrség keddi közleménye szerint az egy hét alatt végzett ellenőrzések nyomán összesen 2063 bírságot róttak ki, ebből 575-öt a megengedett sebességhatár túllépése, 192-t a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt.
Ugyanakkor 69 szankciót róttak ki az ellenőrzött járműveknél tapasztalt műszaki hibák, 35-öt az időszakos műszaki ellenőrzés (ITP) elmulasztása, valamint 319 hivatásos sofőrt a vezetési- és pihenési idő és a menetíró készülékek használatára vonatkozó rendelkezések megszegése miatt.
A sztrádarendőrség emellett 11 bírságot rótt ki alkoholos befolyásoltság alatti vezetés, 28-at a leállósávon való indokolatlan várakozás, kilencet pedig szabálytalan előzés miatt.
A rendőrök 89 gépkocsivezető jogosítványát vonták be, ezek közül 38-at gyorshajtás miatt. Ugyanakkor bevonták 122 gépkocsi forgalmi engedélyét is. Az egy hét alatt az autópálya-rendőrség 16 bűncselekményt állapított meg - derül ki a rendőrségi közleményből.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában