ERDON Helyi hírek

2008.09.25. 11:24

Már négyéves korunkra eldöntjük élettervünk főbb vonásait

<p>Kovászna megye – Minden ember a tudattalanjában saját maga írja meg élete történetét, élete forgatókönyvét- véli Péter Gábor, nyugalmazott főiskolai tanár.</p>

Vezetéselmélettel, szociálpszichológiával, kommunikációelmélettel és készség-, illetve képességfejlesztő tréning programok kidolgozásával foglalkozó professzor erről tart ingyenes előadást szeptember 20-án, délután hat órakor a sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeumban.
A nyugalmazott tanár szerint forgatókönyvvel a fejünkben jövünk világra, és négyéves korunkra eldöntjük élettervünk főbb vonásait. Hatéves korunkra már majdnem teljes részletességgel készen áll a történetünk. 12 éves korunkig még alakítgatjuk, itt-ott még hozzáteszünk valami díszítést. Serdülőkorunkban aztán átdolgozzuk, és új, az élettörténetünkhöz közel álló szereplőket gondolunk ki hozzá. Mindannyiunknak személyes története van.
A sorskönyv elméletét E. Berne és munkatársai a múlt század hatvanas éveinek közepén alkották meg.
Péter Gábor nyugalmazott főiskolai tanár 1937-ben született Budapesten. Több egyetemen és főiskolán (Kandó Kálmán Főiskola, Budapesti Műszaki Egyetem, Miskolci Egyetem, Budapesti Gazdasági Főiskola, Babes- Bolyai Tudományegyetem) volt előadó tanár. 1987 óta vezet személyiségfejlesztő, kommunikációs és vezetői tréningeket Magyarországon és Erdélyben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!