ERDON Helyi hírek

2010.07.29. 17:09

Kovászna megyében túlkapásokat követtek el a kismamákkal szemben, Szatmáron nincsen ilyen gond

<p>Szatmár megyében nem kell sem a terhes nőknek, sem a kismamáknak beszámolniuk arról, hogy a nap mely időszakában merre tartózkodnak, ahogy azt kérik más megyékben ugyanilyen esetekben.</p>

„Egyértelműen túlkapásról van szó, hiszen a terhes nő és a gyermekét nevelő anya nem beteg, így nem kérhetjük tőle, hogy megmondja merre tartózkodik. Nincs is mit beírnunk abba a rubrikába, ahol azt kell meghatároznia a betegnek, hogy hol tartózkodik betegsége idején, hiszen ismétlem, nem is betegségről van szó, tehát a várandós anyák és a kismamák mehetnek bárhová” - mutatott rá a törvénykezés egyik hiányosságára, amely más megyékben komoly felháborodásra adott okot, dr. Andó Ottó szatmárnémeti családorvos.

Mivel a Szatmár Megyei Családorvosok Szövetsége jó kapcsolatot ápol a megyei biztosító pénztárral, természetesen ez ügyben egyeztetést is folytattak, amely során megegyeztek abban, hogy bár ezt a fajta szabadságot is a családorvosok szignózzák, de a betegségekkel ellentétben, ezek esetében nem kell kitölteni semmiféle papírt. Egyébként több szakorvos is kidolgozatlannak tartja a vonatkozó törvénykezést, például az ortopédusok, akik betegei nem kell feltétlenül otthon üljenek, hiszen sokszor éppen az aktív mozgás segíti a gyógyulási folyamatot. A kidolgozatlanságot jelzi, hogy internetes fórumokon osztják meg egymással a „szakértők” a használható kiskapukat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!