Munkahelykínálat

2 órája

Sikerrel zajlott az őszi Nagyvárad Job Expo állásbörze

Az álláskeresőknek alkalmuk nyílt munkahelyet találni a Nagyvárad Job Expo állásbörzén, amely október 4-én, pénteken zajlott az Era Park rendezvénytermében.

Fotó: Alexandru Nițescu

BN-összeállítás

Az őszi állásbörzén 21 munkáltató és egy szakképző iskola, valamint állami intézmények vettek részt, amelyek több mint 500 munkahelyet, illetve szakmai képzést ajánlottak az érdeklődőknek.

„Már van némi tapasztalatunk a Bihar Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség (AJOFM) és a szervezők között néhány évvel ezelőtt kialakított partnerségben. Nagy érdeklődést tapasztaltunk, különösen a fiatalok részéről, akik nagy számban voltak jelen, de sok új arcot és új céget is felfedeztünk. Az állásajánlatok még ebben az időszakban is változatosak. Üdvözlöm a rendezvényen jelen lévő közrendvédelmi szervek képviselőit. Gratulálok a szervezőknek!” – nyilatkozta Békési Csaba, az AJOFM igazgatója.

A cégek ajánlatai nagyon változatosak voltak, az álláskeresők széles rétegét szólították meg, a tapasztalat nélküli kezdőktől a magasan képzett, egyetemi diplomával rendelkezőkig.

„Több helyen is otthagytam az önéletrajzomat. Még csak most vagyok az utam elején, nincs sok tapasztalatom, de szeretnék tanulni” – nyilatkozta szerkesztőségünknek az egyik résztvevő, Alexandra.

Az országba nemrégiben visszatért Cristian több mint 10 éves tapasztalattal rendelkezik a vendéglátóipari szektorban, és azt mondja, szeretné, ha továbbra is itthon dolgozhatna.

„Két hete tértem vissza Romániába. Egy angliai étteremben dolgoztam séfként. Jó volt, de bárcsak itthon maradhatnék a családdal” – mondta.

Fotó: Alexandru Nițescu

A vállalatok képviselői különböző állásajánlatokkal érkeztek, és elmondásuk szerint nagy reményeket fűznek ahhoz, hogy megtalálják a megfelelő alkalmazottakat. Örömmel nyugtázták, hogy a megnyitó óta az érdeklődők nagy számban érkeztek a nagyváradi állásbörzére. A Salesianer, egy teljes körű szolgáltatást nyújtó textilkölcsönző és -tisztító cég az ipar, a szállodák és az egészségügy számára, több üres álláshellyel volt jelen az eseményen.

„Szükségünk van termelési operátorra, karbantartó technikusra, ügyfélszolgálati és takarítási személyzetre. Először veszünk részt ezen a rendezvényen, és úgy látom, hogy nagyon sokan érdeklődnek. Megpróbálunk minél több önéletrajzot összegyűjteni. Mindenki, aki idejön hozzánk, megtudja, hogy mivel foglalkozik a cég, mindenkivel szóba állunk, megpróbáljuk megteremteni az első kapcsolatot, hogy felkeltsük az érdeklődésüket, és eljöjjenek a gyárunkba” – nyilatkozta Anamaria Morar humánerőforrás-referens.

Szintén első alkalommal vett részt az állásbörzén a Gruber Logistics, egy 1936-ban alapított szállítmányozási és logisztikai vállalat.

„Nagy kihívás, nem számítottam ennyi érdeklődőre. Eddig csak néhány önéletrajzot gyűjtöttem össze, de nagyon jó érzés beszélgetni az emberekkel, és elmagyarázni nekik, milyen állásajánlataink vannak” – mondta Raluca Rada, a Gruber Logistics ügyintézője.

Fotó: Alexandru Nițescu

Az eseményen jelen voltak a European Food International képviselői is, akik a felsőfokú végzettséggel rendelkezők és a végzettség nélküliek számára is sokféle állást kínáltak.

„Nagyon elégedettek vagyunk azzal, amit eddig láttunk. Első alkalommal veszünk részt a rendezvényen, és máris összegyűjtöttük az általunk kínált állások iránt érdeklődők önéletrajzait. Ha megtaláljuk a megfelelő embereket az üres állásokra, akkor mindannyian jól járunk” – nyilatkozta Anca Felecan, a European Food humánerőforrás-menedzsere.

Új felvételi időszak 2024-ben a rendőriskolák számára

Az állásbörzén a Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság, a Körösök Katasztrófavédelmi Felügyelőség, a Bihar Megyei Csendőrség, valamint a nagyváradi Avram Iancu Határrendészeti Tisztképző Iskola képviselői is tájékoztatták a felvételi menetéről az operatív területen való karrier iránt érdeklődőket.

A jelen lévő képviselők szerint több mint 2800 helyet hirdettek meg a Belügyminisztérium középfokú iskoláiban. A kitöltött nevezési lapokat kizárólag elektronikus úton kell benyújtani október 6-ig, a sportvizsgák pedig november 1-jén kezdődnek.

A következő tanintézményekben hirdettek felvételit: Vasile Lascăr Rendőrképző Iskola – Câmpina; Septimiu Mureșan Rendőrképző Iskola – Kolozsvár; Avram Iancu Határrendészeti Tisztképző Iskola – Nagyvárad; Grigore Alexandru Ghica Csendőrképző Katonai Iskola – Drăgăşani; Petru Rareş Csendőrképző Katonai Iskola – Fălticeni; Pavel Zăgănescu Tűzoltósági Altisztképző és Polgári Védelmi Iskola – Boldeşti.

A Belügyminisztérium által közzétett 1. számú melléklet szerint az egyes szakirányok helyeinek száma a következő: 1640 hely rendőrök számára; 240 hely határőrök számára; 700 hely csendőrségi altisztek számára; 275 hely tűzoltósági és polgári védelmi altisztek számára; 25 hely a katonai gépjárművezetői szakképesítéshez. 

Fotó: Alexandru Nițescu

A Nagyvárad Job Expo résztvevői: APD Group, Premagro, FinProm, Sogefi Suspensions Eastern Europe, nagyváradi Henri Coandă Posztliceális Iskola, Vernicolor, Faist Mekatronic, Golde Oradea, Comau, STIHL, Metro Cash&Carry, Bene Internațional, EBM Papst, PGS Sofa &CO, Hyper Line Consult, Gruber Logistics, Microdeco RO, Prohuman, European Food International, Olimp Impex, Salesianer és H.Essers, valamint a Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság, a Körösök Katasztrófavédelmi Felügyelőség, a Bihar Megyei Csendőrség és a nagyváradi Avram Iancu Határrendészeti Tisztképző Iskola.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában