Bulvár-celeb

2024.05.31. 21:06

Legismertebb filmszerepével emlékeznek ma este Tompos Kátyára

A Jászai Mari- és Junior Prima-díjas színművész, énekes emlékére rendkívüli műsorváltozással a Valami Amerika 2 kerül képernyőre.

MW

Tompos Kátya

Forrás: MW bulvár

Az egész országot sokkolta néhány hete a hír, hogy Tompos Kátya színész és énekes súlyos betegségben szenved. Összefogott az egész szakma, kollégái jótékonysági gálaesten léptek fel, hogy támogassák, ám  generációjának egyik legtehetségesebb színésze, énekese, előadója 41 éves korában, péntek hajnalban meghalt.

A színésznőt számos színpadi és filmszerepben láthatta a közönség pályája során, ezek közül ma este 21:55-től a TV2 rendkívüli műsorváltozással a Valami Amerika 2 című filmet tűzi műsorára.

A 2008-as filmben Tompos Kátya énekelte a Magányos csónak című betétdalt, amely a ma napig a film meghatározó dala lett. 

Hosszú ideig küzdött a gyógyulásért

Nemrég egy emberként fogott össze Tompos Kátya gyógyulása érdekében a magyar színésztársadalom, miután május elején kiderült, hogy a színésznő súlyos beteg. Végül meglett az összeg, hogy Kátya megkapja a különleges kezelést, amire ritka daganatos megbetegedése miatt lett volna szüksége, de sajnos már túl késő volt.

Kollégái május 25-én jótékonysági gálát szerveztek "Szeretünk Kátya" címen a Szegedi Nemzeti Színházban. A bevételt teljes egészében Tompos Kátya gyógykezelésére szánták, azok pedig, akik nem tudtak részt venni a gálaesten, de segíteni szerettek volna, a Fábián Juli Emlékalapítvány számlájára utalva tehették meg - derül ki az Origo cikkéből. 

Tompos Kátya halálhírét a család és a színésznő menedzsmentje tudatta az MTI-vel pénteken, valamint a színésznő közösségi oldalán nyilvános közleményben, amelyben arról is szó esik, hogy a gyógykezelésre szánt összegnek mi lesz a sorsa a későbbiekben.

Mély fájdalommal tudatjuk veletek, hogy hosszan tartó betegség után Tompos Kátya Jászai Mari- és Junior Prima díjas színésznő, énekesnő ma hajnalban elhunyt, békésen távozott családja körében. Nagyon sokat jelentett számára, hogy betegsége hírére az ország egy emberként mozdult meg és fejezte ki támogatását valamilyen formában, ez a szeretet erőt adott neki és reménnyel töltötte ki utolsó heteit

 - írták.

 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!