Krimi

2024.06.29. 06:30

Kis híján tragédiába fordult a meglepetés, borzasztó sérülés ért egy budapesti férfit

Lövészetet kapott ajándékba, de a fegyver felrobbant, és az egyik alkatrésze a férfi mellkasába fúródott.

MW

A fotó illusztráció!

Fotó: Shutterstock

Karácsonyra kapta ajándékba a feleségétől az élménylövészetet egy férfi, végül majdnem meghalt miatta egy Pest vármegyei lőtéren. Felrobbant ugyanis a fegyver, aminek az alkatrésze a férfi mellkasába fúródott. Az orvosok megmentették az életét, de kiderült, hogy akkor történt a robbanás, amikor betöltötték a fegyvert.

Több fotón is megörökítették az élménylövészetet, ami kis híján László életébe került. A második ravaszhúzás előtt ugyanis a töltény betöltésekor felrobbant a fegyver a férfi előtt - derül ki a Tények.hu cikkéből.

A puska valószínűleg soha nem volt tisztítva
Forrás: Magyarország Ügyészsége

"Ültem és a fegyverből a zárdugattyú az a mellkasomba fúródott ilyen tizenvalahány centi hosszú fémalkatrészről van szó és eltörte a bordámat, a tüdőm is megsérült és hátul is a bordáim szilánkosra törtek"

– mondta az informatikusként dolgozó Gyimesi László. 

A pulóverem elállította a vérzést, legalábbis tamponálta a vérzést, végig eszméletemnél voltam

– tette hozzá.

A fegyver fémalkatrésze befúródott László bordáiba, három órás műtét várt rá, napokig  az intenzív osztályon feküdt. Mindez 2020 májusában történt. 

Többször lezárták a nyomozást azzal az indokkal, hogy nem történt semmi és ez nagyon furcsa azért majdnem meghaltam. Tehát az orvosom mindig mondja, hogy ha bármelyik irányba egy centivel arrébb megy akkor már nem vagyok itt

 

Végül több év küzdelem után végre sor került a tárgyalásra, sőt ítéletet is hozott a bíróság. Az eljárás során kivizsgálták, mi okozhatta a robbanást, és kiderült: a fegyver nem volt karbantartva. 

A Lászlóval történtek miatt a lövészetvezetőt vonták felelősségre, akit nemrégiben elsőfokon elítélt a bíróság. A törvényszék foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt 2 évre eltiltotta a lövészetvezetői foglalkozástól a vádlottat. A lövészetvezető és védője fellebbeztek, ezért az ítélet egyelőre még nem jogerős.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!