Kék hírek

2024.07.01. 13:20

Átfogó ellenőrző akciók a megyében

Közel 1800 személyt igazoltattak és 1280 sofőrnél végeztek alkohol- vagy drogtesztet a Bihar megyei rendőrök az elmúlt hétvégén zajlott átfogó ellenőrző akciók keretében.

Illusztráció

Fotó: Alexandru Nițescu

ERDON-összeállítás

Június utolsó hétvégéjén is folytatódott a közúti rendőrség megelőző és ellenőrző tevékenysége, amelynek fő célja az ittas vezetés visszaszorítása volt. A hétvégén zajlott 40 akcióban 471 rendőr, 100 csendőr vett részt, továbbá egyes bevetéseken jelen voltak a határrendészek és más rendvédelmi szervek képviselői is.
Az ellenőrzések során 1797 személyt igazoltattak, továbbá 1280 alkohol-, illetve drogtesztet végeztek el, összesen 390 bírságot szabtak ki 294.890 lej értékben. Ezek mellett 28 bűncselekményt jegyzőkönyveztek, ebből kilenc a közutakon történt. A bírságok közül 280-at közúti kihágások miatt szabtak ki: 173-at gyorshajtásért, 17-et a biztonsági öv használatának elmulasztásáért, hetet ittas vezetésért, hatot szabálytalan parkolásért, egyet szabálytalan előzésért, 71-et egyéb esetek miatt, továbbá hat kerékpárost is megbüntettek. Kiegészítő intézkedésként 35 jogosítványt és 22 forgalmi engedélyt vettek el.

Drogosan vezettek

Egy 23 éves körösbarlangi (Peștere) fiatalembert állítottak meg a rendőrök június 30-án 2.30 órakor a 764-es megyei úton Esküllőnél (Aștileu). Ugyanaznap 17.30 óra körül Váradon a Nagyvásártéren állítottak meg egy 28 éves hegyközcsatári férfit. A helyszínen elvégzett drogteszt mindkét esetben pozitív lett, így felmerült a gyanú, hogy a sofőrök pszichoaktív szerek hatása alatt ültek a volán mögé. Mivel a gyorsteszt nem bizonyító erejű, elvégezték a vérvizsgálatokat is. Továbbá június 28-án este a 125-ös községi úton Berettyókohánynál (Cohani) egy 27 éves tóti (Tăuteu) férfit kaptak el a rendőrök, aki jogosítvány nélkül vezetett egy autót. Június 30-án este Vaskoh (Vașcău) egyik utcáján a rendőrök egy 16 éves helyi fiatalt kaptak el, aki egy ATV típusú járművet vezetett jogosítvány nélkül. Szintén vezetői engedély nélkül közlekedett egy ATV-járművel egy 24 éves tamáshidai (Tămașda) fiatalember június 29-én délután, aki vezetés közben nekiment egy fémkerítésnek. A balesetben senki sem sérült meg. A helyszínen a rendőrök megállapították, hogy a fiatal nem rendelkezik jogosítvánnyal és a jármű sem volt beíratva. Mindegyik esetben eljárás indult.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában