Mentés

2024.08.01. 13:06

Egy nőt mentettek ki a Sebes-Körös vizéből

Forrás: ebihoreanul.ro

ERDON-összeállítás

Nagyváradról érkezett bejelentés szerda este 22.55 órakor a Bihar Megyei Rendőr-főkapitánysághoz és a Körösök Katasztrófavédelmi Felügyelőséghez, hogy egy nő elmerült a Sebes-Körös vizében, a Principatelor Unite utcai szakaszon. Még mielőtt a katonai tűzoltók a helyszínre érkeztek volna, két rendőrnek sikerült kiemelnie az öntudatlan nőt a vízből, és elkezdték az újraélesztését is. Ezt a rohammentősök folytatták, majd kórházba szállították az illetőt.
A rendőrség közleménye szerint egy 31 éves nagyváradi nőről van szó, azt egyelőre nem lehet tudni, hogy beleesett, vagy pedig beleugrott-e a vízbe. 
A Román Rendőrség a közösségi oldalán nyilvánosan fejezte ki elismerését a két váradi rendőr, Marin Morna és George Filip iránt, akik kimentették a nőt a vízből. „Egy szempillantás alatt a helyszínen voltak, és kimentették a nőt. Kivitték a partra, megkezdték az újraélesztést, amíg a rohammentősök kiértek. A nő élete meg lett mentve, és ez ennek a két nagyszerű embernek köszönhető! Ez szép beavatkozás volt, kedves kollégák! Büszkék vagyunk rátok! Ez csak egy volt a számos kritikus helyzet közül, amivel a rendőrök nap mint nap szembesülnek!” – áll többek között a bejegyzésben.
A Bihar Megyei Sürgősségi Klinikai Kórház csütörtöki közleménye szerint a nő állapota súlyos, az intenzív osztályon van, kómában, intubálva és lélegeztetőgépen, aspirációs gócos tüdőgyulladással diagnosztizálták.

Forrás: Facebook/Poliția Română


 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában