Tűzeset

2024.08.22. 13:59

Ipari hulladékot feldolgozó csarnok gyulladt ki

Forrás: ISU

BN-összeállítás

Kigyulladt egy ipari hulladékot feldolgozó csarnok Várasfenes (Finiș) és Körösjánosfalva (Ioaniș) között szerdáról csütörtökre virradóra. A tűzesetet augusztus 22-én éjjel 01.25 órakor jelentették a 112-es segélyhívószámon. A helyszínre a belényesi és a vaskohsziklási tűzoltók több csapata szállt ki, valamint a váradi tűzoltók biológiai, vegyi- és sugárfelderítési egysége is. A katasztrófavédelem érkezésekor már az egész ipari csarnok lángolt, a tüzet a helyiségben tárolt nagy mennyiségű éghető anyag táplálta. Fennállt a veszély, hogy a lángok továbbterjednek a gyár adminisztratív részlegére, az ipari hulladékok feldolgozására használt vegyszertárolókra, valamint a közelben levő haszongépjárművekre, tartálykocsikra és teherautókra. Az oltás 3.20 óra körül fejeződött be.
A tűz során kiégett a csarnok 400 négyzetméteren. A tűzoltóknak sikerült megmenteniük egy tartálykocsit, egy teherautót, két haszongépjárművet, az irodát, és a gyúlékony vegyi anyagokat tartalmazó tartályokat, ezzel elkerülve a robbanást, valamint a talaj és a levegő vegyi szennyeződését. A tüzet valószínűleg egy sérült elektromos kábel okozta. Személyi sérülés nem történt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!