Munkálatok

2024.06.02. 13:40

Három utca újul meg a nagyváradi Grigorescu negyedben

Forrás: PMO

BN-összeállítás

Őszig elkészül három utca korszerűsítése a nagyváradi Grigorescu negyedben, írja közleményében a váradi polgármesteri hivatal. A Gheorghe Tulbure, a Lucreția Suciu és a Maczalik Alfréd utcákon jelenleg építik az esővíz-elvezető csatornákat és előkészítik a közutak alapozását, ugyanakkor már megtervezték a járdákat és a behajtókat mindhárom utca mindkét oldalára. A Gheorghe Tulbure utca 218,63 méter hosszú, ennek a modernizálása 661.617 lejbe kerül áfa nélkül. A Maczalik Alfréd utca hossza 210,35 méter, a felújítási költség pedig 641.511 lej. A 202 méter hosszú Lucreția Suciu utcát 615.482 lejért újítja fel a másik két munkálatot is végző Porr Construct cég.

Forrás:  PMO

A polgármesteri hivatal közleménye idézi Marcel Dragoș alpolgármester szavait, aki elmondta, hogy a kedvező időjárásnak köszönhetően megkezdődtek a munkálatok több nagyváradi utcán. „A város közúti infrastruktúrájának korszerűsítése a helyi önkormányzat idei prioritása, ezért szeretnénk minél több utcát leaszfaltozni” – fogalmazott Dragoș. A három említett utca felújítási munkálatai három hónapig fognak tartani.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában