Támogatott tartalom

2024.09.09. 15:24

OSCAR Downstream és Sanovan. A mobil orvosi szolgáltatások elősegítik az egészségügyi nevelést és a betegségmegelőzést, a #RomaniaTotInainte platformon keresztül

A körülöttünk élők egészsége az, ami minden közösségben a legfontosabb: az ország középső és nyugati részén lévő, az alapvető egészségügyi ellátáshoz nehezen hozzáférő közösségekben eddig több mint 300 ember részesült teljes körű orvosi vizsgálatban a Sanovan Egészségkaravánon keresztül. 

Az OSCAR Downstream Románia legnagyobb független üzemanyag-forgalmazó vállalata, nagy szerepe van a társadalmi felelősségvállalási projektekben, fenntarthatósági stratégiáját három fő pillérre – oktatás, egészségügy és környezetvédelem – építi. 

A România Tot Înainte – Alimentăm binele, amelyet a vállalat augusztus elején indított el, egyazon ernyő alá vonja a társadalmi felelősségvállalás filozófiáját, a reprezentatív civil szervezeteket és az üzleti partnereket, akik osztják a vállalat elképzeléseit.

 

„A #RomaniaTotInainte a fenntartható jövő iránti elkötelezettségünk érettségi tesztje”, nyilatkozta Nicolae Bănică, az OSCAR Downstream vezérigazgatója. „Hosszú távon reméljük, hogy ez a platform Románia fenntarthatósági központjává válik, olyan innovatív projektekkel, amelyek valódi hatást gyakorolnak a társadalomra. Az egészség a társadalom fenntartható fejlődésének egyik alapvető vektora, ezért kampányunk fontos pillére is.”

Luiza Dumitru, az OSCAR Downstream kommunikációs és marketingigazgatója hozzáteszi: „Az egészséges ország egészséges közösségekkel kezdődik. Sajnos Romániának még mindig sok kihívással kell szembenéznie az alapvető egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférés terén, egyrészt a klinikák és a szakorvosok hiánya, másrészt a megelőzésre vonatkozó oktatás hiánya miatt. A Sanovan rendkívüli orvoscsapata a szolgáltatásaikra és szakértelmükre leginkább rászoruló közösségekbe utazik, az OSCAR Downstream pedig támogatja erőfeszítéseiket azzal, hogy mind anyagilag, mind a szállításhoz szükséges üzemanyaggal támogatja ezt a kezdeményezést.”

 

A Sanovan mobil orvosi szolgáltatások karavánjának kezdete óta 3500 kilométert tett meg, és 74 gyermeknek nyújtott segítséget az iskolai sportközpontokban, valamint 245 felnőttnek, legyenek azok egészségügyi-szociális szempontból kiszolgáltatott személyek, vagy a hatékony közigazgatással kitűnő önkormányzatok lakói Arad, Temes, Bihar, Fehér és Szeben megyében.

A betegek ingyenesen hozzáférhettek az olyan alapvető szolgáltatásokhoz, mint az ultrahang, spirometria, EKG, mérés és értelmezés, belgyógyászati, pneumológiai, kardiológiai vagy más klinikai szakvizsgálatok (szemészet/optometria gyermekeknek).

A vizsgálatok eredményei rekordidő alatt rendelkezésre állnak a helyszínen, és integrált módon értelmezhetők. A tényleges orvosi szolgáltatásokon túl a Sanovan Karaván célja az egészségnevelés, a megelőző gondolkodásmód és a rendszeres szűrővizsgálatok előnyeinek népszerűsítése. Luiza Dumitru az OSCAR Downstreamtől a következőket mondta: „E kampányon keresztül nemcsak kezelést, hanem orvosi felvilágosítást is nyújtunk az egészséges életmódra való ösztönzés érdekében. A korán felfedezett egészségügyi probléma kezelhető, és az emberekben ezt tudatosítani kell. Szeretnénk köszönetet mondani a helyi hatóságoknak, amelyek támogatnak bennünket törekvésünkben azzal, hogy megkönnyítik a közösségükbe való bejutást, és biztosítják a rendelők felállításához és az orvosi vizsgálatok elvégzéséhez szükséges helyiségeket”.

„Számunkra nagyon hasznos volt a Sanovan fuelled by OSCAR egészségügyi karaván látogatása az Arad megyei Pécskán található, Fogyatékos Felnőtteket Gondozó Központban, ahol nagyon nyitottak voltak a tevékenységünk iránt. Rendkívül fontos, hogy ismerjük a kedvezményezettek egészségi állapotát, hogy tudjuk, milyen szolgáltatásokat kínáljunk nekik legközelebb. Üdvözöljük és bátorítjuk az ilyen kezdeményezéseket, amelyek rendkívül szükségesek”, nyilatkozta Erika Stark, az Arad megyei DGASPC igazgatója.

 

„A kiváló sportteljesítményt egészséges tanulókkal lehet elérni. A Sanovan segítségével felmérhettük néhány gyermekünk egészségi szintjét. Az egészség egy kiinduló tényező a sportoktatásban. A Sanovan fuelled by OSCAR karaván során a vizsgált sportolók némelyikénél látáskárosodást észleltünk. Az ilyen kezdeményezéseket örömmel fogadjuk, és reméljük, hogy visszatérnek”, nyilatkozta Simion Moatăr, a lugosi CSS igazgatója.

„Az én szemszögemből nézve Románia ma egy olyan ország, amely még mindig átalakulóban van, de nagyon szép jövő előtt áll, és a fejlődés fő pillérei az oktatás és az egészségügy. Az OSCAR Downstreammel közösen az elszigetelt közösségek számára elhárítjuk az idő és a távolság jelentette akadályokat. Együttesen elérhetővé tesszük az egészségi ellátást, és aktív megelőzést biztosítunk azok számára, akiknek a legnagyobb szükségük van az egészségügyi szolgáltatásokra. Szeretnénk megtanítani a közösséget arra, hogy mennyire fontos a megelőző gondolkodásmód, és mennyit segíthet, ha korán észreveszünk egy problémát”, közölte Mihai Ranete, a Sanovan egyik alapítója.

A #RomaniaTotÎnainte programot hosszú távra tervezték, hogy valódi hatást kifejtő projekteket támogassanak, amelyek esetén lehetőség van a bővítésre. A pozitív visszajelzések, amelyeket a Sanovan Egészségkaraván már az első állomások után is generált, arra ösztönzik az OSCAR Downstreamet és az orvoscsapatokat, hogy még ambiciózusabb célokat tűzzenek ki a jövő évre, amikor az Egészségnevelési Karaván még több megyébe juthat el az országban.

„Úgy vélem, hogy az oktatással és a megelőző mentalitással kombinált egészség határozza meg a Romania Tot Înainte platformot. Az OSCAR gratulációt érdemel ehhez a kezdeményezéshez”, teszi hozzá Mihai Ranete orvos.

A #RomaniaTotInainte projektek iránt érdeklődő vállalatok és magánszemélyek a következő portálon tájékozódhatnak részletekről, illetve támogathatják a projekteket: www.romaniatotinainte.ro.

Fizetett hirdetés!

CH 24017

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában