Elkezdődött

2024.09.16. 17:16

Új szakaszához érkezett a részvételi költségvetés

Elérkezett a szavazólapos voksolási szakaszához a nagyváradi részvételi költségvetés idei programja.

Illusztráció

Fotó: Alexandru Nițescu

ERDON-összeállítás

Az online szavazás után a váradi polgármesteri hivatal tíz helyszínen tart közvitát különböző időpontokban a versenyben lévő projektekről szeptember 1623. között. A polgárok bármelyik helyszínen szavazhatnak, de csak egyetlen projektre adhatják le voksukat. Azok is csak egy projektet választhatnak, akik korábban az online szavazás során is voksoltak, és azok is, akik akkor nem éltek ezzel a lehetőséggel. Mindegyik találkozón be is mutatják a kezdeményezéseket, rövid leírást mellékelve hozzájuk. A projektek kezdeményezőit is meghívják ezekre a találkozókra, és a polgároknak lehetőségük lesz arra, hogy magukkal a javaslattevőkkel beszélgessenek az elképzelésről. Az első két találkozó szeptember 16-án zajlott a Don Orione és az Avram Iancu Líceumban. Ma, szeptember 17-én 17 órától az Onisifor Ghibu Líceumban (Onisifor Ghibu utca 3.), 18.30 órától a Dimitrie Cantemir iskolában (Sextil Pușcariu utca 2A) lesz találkozó. Szeptember 18-án, 17 órától a Biharpüspökiben lévő Bocskai István Közösségi Házban (Ciucașului utca 11.), majd 18.30 órától a Ion Bogdan Gimnáziumban (Ion Bogdan utca 13A) várják az érdeklődőket. Szeptember 19-én 17 órától a Lucian Blaga Líceumban (Călugăreni utca 3.), 18.30 órától pedig a 11. számú Általános Iskolában (Moldovei utca 55.) lesz a találkozó. Szeptember 23-án délután öt órától a Dacia Általános Iskolába (Dacia út 25.) várják a polgárokat és végül 18.30 órától a váradi városházán zárul a jelenléti szavazás.
Az online voksolás utáni összesítés szerint a Kabos Endre szobrának kihelyezésére vonatkozó javaslat 108 szavazatot gyűjtött, ezzel a második helyen áll. A javaslatokat a két voksoláson (online és jelenléti) kapott szavazatok összesítése után fogják rangsorolni, és értelemszerűen a legnépszerűbb terveket fogja a város megvalósítani. Az idei részvételi költségvetés 1.500.000 lej, egy-egy projekt megvalósítására maximum 100.000 lejt lehet elkölteni áfával együtt. Ez azt jelenti, hogy minimum 15 projekt fog megvalósulni az idei részvételi költségvetésből.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában