Tárlat

2 órája

Gödöllői fotóművész alkotásait állítják ki

Fotó: Danis János

Ciucur Losonczi Antonius

Danis János gödöllői fotóművész negyvennégy nagy méretű alkotását állítják ki a nagyváradi várban működő EFA Kiállítási Központ Mezey Lajos Galériában, a szervezők az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület (AIEFA) és a Summit Agro Románia, partnerségben a Körösvidéki Múzeum városi közgyűjtemény részlegével. Az álomvalóság címet viselő időszakos tárlat nyitóünnepségét október 18-án, pénteken 17 órától tartják. Danis János középiskolás éveiben kezdett el fényképezni, majd diákként a budapesti Műegyetem fotókörét vezette. Ekkor vett részt először fotóversenyeken és kiállításokon. A tanulmányai befejeztével inkább a mérnöki munkájához kapcsolódó fényképeket készített, a művészi tevékenysége ezért kissé háttérbe szorult. A digitális korszak beköszöntével, 1999-től kezdve fordult intenzívebben a fotográfia irányába. 2006 óta nevez be folyamatosan országos és nemzetközi versenyekre. Közel ötezer alkotását mutatták be a világ több mint ötven országában, és több száz díjat kapott. Az utóbbi három évben a fotói némiképp szürrealisztikus jellegűek, de azért a valóság talajába vannak beágyazva.
A tárlatnyitón Tóth István fotóművész, az AIEFA alapító-elnöke köszönti az érdeklődőket, a zenei pillanatokról magyar szerzemények előadásával Thurzó Sándor József brácsaművész gondoskodik, a Sola Fide Közösségi és Kulturális Egyesület képviseletében. A kiállítást 2024. november 21-ig lehet majd megtekinteni, hétfő kivételével minden nap 10–18 óra közt, a múzeum nyitvatartási órarendjének megfelelően. Ugyanakkor az AIEFA és a Helyi Közszállítási Vállat (OTL) közti megállapodás értelmében a képeket a digitális képernyővel felszerelt modern tömegközlekedési járműveken is vetíteni fogják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában