Kék hírek

2 órája

DIICOT: 130 helyszínen zajlanak házkutatások több bűnszervezet felszámolása érdekében

Fotó: Agerpres/EPA

Agerpres

Több mint 130 helyszínen tart házkutatást szerdán a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) kábítószer-kereskedelemre, embercsempészetre, migránscsempészetre, gyermekpornográfiára és számítógépes bűnözésre szakosodott bűnszervezetek felszámolására.
A DIICOT tájékoztatása szerint ügyészeik a rendőrség és a csendőrség támogatásával országos szinten több mint 40 akciót hajtanak végre, több mint 130 helyszínen végeznek házkutatást, és 200 személy előállítására van parancsuk.
A közleményben emlékeztettek, hogy hamarosan fennállásának 20. évfordulóját ünnepli a DIICOT, és hat évvel ezelőtt indította el Z nap elnevezésű műveletét, amely igazolja az ügyészség szilárd elköteleződését a bűnözés súlyos formái elleni küzdelem mellett. Rámutattak arra is, hogy idén év elejétől október 11-ig 1758 vádiratot állítottak össze a DIICOT ügyészei, 271 vádalkut kötöttek, és 3875 vádlottat állítottak bíróság elé, akik közül 1555-en előzetes letartóztatásban voltak, amikor az ügyük a bíróságra került. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában