Sport

2024.06.20. 18:17

A Bajnokok Ligájában indul majd a Nagyváradi VSK U

A Cristian Achim és Radovan Markovic edzőpáros által felkészített váradiak ötödik alkalommal vesznek majd részt a nemzetközi klubtornán.

Szakács Dávid 

A Nagyváradi VSK U kosárlabdacsapata megkapta az indulási jogot az európai Kosárlabda Bajnokok Ligája 2024–2025- ös idényére. A piros-kékek a BL-selejtezőjében kezdik az európai kalandot 23 együttessel együtt. A váradi klub információi szerint a 24 csapat négy nagy csoportba kerül, ahol csupán az első helyezett jut tovább a torna következő szakaszába. A selejtező szeptember 16-án indul, ám előtte kisorsolják majd a csoportokat. A kvalifikációban részt vevő csapatok: Nagyváradi VSK U, Aliaga Petkimspor (török), Kutaiszi BC (grúz), BC Nokia (finn), Caledonia Gladiators (brit), Cholet Basket (francia), Dinamo Banco di Sardegna Sassari (ITA), ERA Nymburk (cseh), Fribourg Olympic (svájci), Heroes den Bosch (holland), Juventus Utena (litván), Kalev/Cramo (észt), Keravnosz BC (ciprusi), MoraBanc Andorra (andorrai), Norrköping Dolphins (svéd); PAOK mateco (görög), Lévai Patrioti (szlovák), Rilski Sportist (bolgár), SL Benfica (portugál), Sabah (azeri), Szabadkai Spartak (szerb), Telenet Giants Antwerpen (belga), Telekom Baskets Bonn (német), Trepca (koszovói). Török Rolland hazatért Török Rolland 12 évig után visszatér a Nagyváradra. A 33 éves kosárlabdázó két évre szóló szerződést írt alá a Vörös Oroszlánokkal. A Nagyváradi Sportiskolában pallérozódott kosaras az előző idényben a Konstancai VSK színeiben szerepelt, ahol 34 mérkőzésen átlagosan 8,2 ponttal és 1,1 assziszttal oroszlánrészt vállalt csapata idei kiváló szereplésében (Román Kupa elődöntő, Nemzeti Liga ötödik hely). Török az utóbbi 12 évében megfordult a Jászberényi KSE, az Egis Körmend, a Kolozsvári UB-T, a Nagyszebeni CSU, a Voluntari CSO, valamint az előbb említett Konstancai VSK alakulatánál. A 203 centiméter magas erőcsatár egy román bajnoki címet, illetve két román kupa-győzelmet tudhat magáénak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában