Labdarúgás

2024.08.04. 12:12

Gól nélküli meccsen debütált a Bihar FC

A nyitányon a Zsilvásárhelyi Viitorul Pandurii volt a váradiak ellenfele, a mérkőzésre mindössze 2500 néző látogatott ki a Bodola Gyula Stadionba.

Forrás: Bihar FC

Jósa Attila 

A Bihar FC labdarúgói gól nélküli döntetlennel kezdték a másodosztály új idényét. A piros-kékek kerete nagy változásokon ment át a veretlenül kivívott feljutás után, a júniusi osztályozó döntőjéhez képest 7 poszton is változott a kezdőcsapat összetétele. 

A kezdés után azonnal az ellenfél térfelén rendezkedett be a váradi csapat, a 13. percben Ioan Hora 21 méterről végzett el szabadrúgást, erőteljes lövését Lupescu kapus nehezen ütötte ki a léc alól. Bár fölényben volt, a Bihar FC nehézkesen építette a támadásokat, köszönhetően annak, hogy a technikai igazgató, Gustavo Aragolaza két védekező középpályással kezdett, miközben a középpályán a kreativitásért az ifiszabály miatt a két kezdőbe nevezett fiatal, Moga és Gitye volt a felelős. Bár két hónap állt a stáb rendelkezésére, hogy rendezze a sorokat, érezhető volt, hogy az összeállítással kapcsolatban improvizálni kényszerült a Bihar FC tar mestere, többek között a lendületes elfutásairól ismert jobbszélső, Ionuţ Ban átkerült a bal oldalra és inkább a védekezést segítette. A félidő hajrájára magára talált a vendégcsapat, a 39. percben Andreas vihette ziccerben a labdát, 12 méterről lőtt, de Accinelli szögletre tolta a labdát. A 45. percben Gavric fejelhetett nagy helyzetben kapura, de Accinelli ismét megmentette csapatát a góltól. 

A második félidő a helyzetek tekintetében még szegényesebb volt, a két csapat fontosabbnak ítélte a vereség elkerülését, mint a győzelem megszerzését. A hazaiak játékába hozott némi színt a tavalyi gólkirály, Sergiu Jurj és a közönségkedvenc Răzvan Gunie beállása, de igazán komoly gólhelyzetet már nem tudott kialakítani a piros-kék alakulat. A mérkőzés így egy unalmas 90 perc után gól nélküli döntetlennel ért véget. A második fordulóban a Bihar FC idegenben, Bufteában játszik a Hosszúmezői AFC ellen augusztus 10-én, szombaton. 

Mestermérleg 

„Nem hagytuk kibontakozni a hazaiakat, mi több, nekünk voltak a nagyobb gólszerzési lehetőségeink. Ha kicsit higgadtabbak vagyunk, mindhárom ponttal távozhattunk volna Nagyváradról” – nyilatkozta a mérkőzést követő sajtótájékoztatón Călin Cojocaru, a Pandurii trénere. „Szerintem remek meccset játszottunk, csak a gól hiányzott a játékunkból. Elégedett vagyok, de sajnálom, hogy nem nyertük meg az első találkozónkat, miután visszatértünk a másodosztályba. A fiúk nagyszerű teljesítményt nyújtottak, mindent beleadtak” – értékelt Aragolaza. 

Megyei rangadó a kupában 

A Román Labdarúgó-szövetség pénteken kisorsolta a Román Kupa országos szakaszának második fordulójának programját, amelyben már a másodosztályú Bihar FC is részt vesz. A földrajzi kritériumoknak megfelelően a piros-kékek a helyi Crişul ellen debütálnak a Román Kupa új kiírásában, Biharszentandráson. A mérkőzést augusztus 7-én, szerdán 17.30-tól rendezik a Crişul Stadionban. A szentandrási csapat az első fordulóban büntetőrúgásokkal nyert Váradszentmártonban, a Félixfürdői Lotus pályáján.

Jegyzőkönyv

Nagyvárad, Bodola Gyula Stadion, 2500 néző. 

Bihar FC – Zsilvásárhelyi Viitorul Pandurii 0–0. 

Bihar FC: Accinelli – C. Jurj (S. Cucu, 80.), Giafer, Băican, I. Ban – R. Farcaş, I. Filip – Stahl A. (Gunie, 64.), A. Moga (A. Cherman, 89.), G. Gitye (Curescu, 80.) – Hora (S. Jurj, 64.). Technikai igazgató: Gustavo Aragolaza. 

Viitorul Pandurii: D. Lupescu – Sturzu, Gavric, Dumbrăvean, Godja – Moisie (Dasic, 77.), M. Camara – M. Lupulescu (E. Croitoru, 87.), M. Perez, Vulpe – P. Andreas (Cîniparu, 77.). Vezetőedző: Călin Cojocaru. 

Vezette: Sorin Vădana (Kolozsvár), Ioan Cozorici (Zilah) és Kopriva Bíró Tamás (Nagykároly).

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában