Segély

2024.09.16. 16:28

Ciolacu: A kormány 10.000 lejig terjedő gyorssegélyt juttat az árvízkárosult családoknak

Forrás: Facebook/Marcel Ciolacu

Agerpres

A kormány 10.000 lejig terjedő gyorssegélyt juttat a Galac megyei árvízkárosult családoknak - jelentette be Marcel Ciolacu a hétfői rendkívüli kormányülés elején, amelyet azért hívtak össze, hogy intézkedéseket hozzanak az érintettek megsegítésére. 'Amint azt megígértük a Galac megyei árvíz által érintett családoknak, ma kiutaljuk az első összegeket a károk egy részének megtérítésére. Minden érintett család maximum 10.000 lejes gyorssegélyt kap a kormánytól. Azoknak a családoknak, akik elvesztették szerettüket az áradásban, további 10.000 lejes segélyt hagyunk jóvá' - számolt be a kormányfő.
Ciolacu közölte, a kormány összesen 100 millió lejt utal ki jelenleg erre a célra. Hozzátette, hogy a hétfőn elfogadott határozat szükség esetén hasonló beavatkozásokat tesz lehetővé az ország más vidékein is. Azt is bejelentette, hogy azokon az árvíz sújtotta településeken, ahol az iskolaépületek használhatatlanná váltak, ideiglenes jelleggel moduláris épületekben fognak tanulni a gyerekek.
A kormány négy moduláris épület kiutalását engedélyezi a tartalékalapból erre a célra. A helyi közigazgatási hatóságok az oktatási minisztériummal együtt gyorsan üzembe helyezik ezeket az ideiglenes iskolákat - számolt be a miniszterelnök.
Marcel Ciolacu köszönetet mondott az árvíz hatásainak felszámolásában részt vevő helyi és központi intézményeknek, megjegyezve, hogy több ezer tűzoltó, katona, rendőr, orvos és önkormányzati alkalmazott dolgozott majdnem 72 órán keresztül megállás nélkül, hogy a lakosságnak segítséget nyújtson. 'Mindannyiunk nevében biztosítom az árvíz által érintett embereket, hogy nem állunk le addig, amíg helyre nem hozzuk az utakat és a hidakat a térségben, amíg helyre nem állítjuk az összes megrongálódott házat, hogy életük a lehetőségekhez mérten visszakerüljön a normális kerékvágásba' - szögezte le Marcel Ciolacu.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában