Fesztivál

2024.09.16. 18:05

Művészetisek a Kapolcska fesztiválon

Forrás: Művészeti Líceum

ERDON-összeállítás

Magyarországon, Veszprém vármegyében, a Balaton-felvidéken, Kapolcson rendezték meg szeptember 1315. között a Kapolcska Kisfesztivált és Zenei Tábort, amelyre a Nagyváradi Művészeti Líceum négy növendéke és két művésztanára is meghívást kapott. A közös zenélésen kívül számos közösségépítő tevékenységben is részük volt Szakács Panna, Füzesi Sára, Kerezsi Vilmos, Paniti Antonió diákoknak, valamint felkészítő pedagógusaiknak: Mircescu Georgiana fuvola- és Vura János trombitatanárnak.

Az „öröm-zene”, a zene öröm tematikával szerkesztett szabad művészeti és közösségi programok keretében többek között fellépett: Karácsony János „James” (LGT), a Talamba Ütősegyüttes, a Kaláka, a Bocskai Fúvós Zenekar élő filmzenével, Bárth János gitáros, Gryllus Vilmos dalszerző, Hoppál Mihály & Irmalós Gábor, Kárász Eszter és Bata István „varázs zenészek”, valamint Zombor Levente és Márta István zeneszerző, aki a programsorozat kitalálója és főszervezője. A művészek ugyanakkor egymás programjaiban is szerepeltek a háromnapos, különleges „alkotói együttlét” alatt, számolt be lapunknak Nagy Gabriella, a művészeti líceum igazgatóhelyettese.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában