Vízilabda

2024.06.27. 08:46

Nem jutott a nyolc közé az U16-os pólócsapat

Forrás: FRP

Jósa Attila 

A 32 induló közül 13. helyen végzett a Máltán rendezett U16-os világbajnokságon a soraiban nyolc nagyváradi játékossal szereplő román válogatott. A H csoportban a Görögország elleni súlyos vereség után Málta és Kazahsztán legyőzésével a csoport második helyén végeztek a fiatalok, de a rájátszásban, amely a 8 közé jutásról döntött, 10–8-ra kikaptak Olaszországtól. A 9–16. helyért rendezett helyosztók első körében Antonio Alexandrescu tanítványai meglepetésre büntetők után vereséget szenvedtek Egyiptomtól (11–13), Georgia ellen viszont javítottak, a 9–2 arányú győzelemből a csapat váradi tagjai is alaposan kivették a részüket: Feke Denis és Orsós Roland egyaránt 2-2 gólt szerzett. A grúzok elleni siker után a 13. hely volt a tétje a Brazília elleni összecsapásnak. 

A Trikolórok összeszedett játékkal 12–5-re győztek, a gólokat Feke Denis (3), Nagy Benjámin (1), Cucu Ştefan (1), Orient Michael (1), Cimpoieru Robert (4) és Rotaru Andrei (2) szerezték. A válogatott kerete: Michael Orient, Boros Dávid, Marc Angelescu, Robert Cimpoieru, Andrei Rotaru, Orsós Roland, Alexander Paladiciuc, Nagy Benjámin, Feke Denis, Ştefan Cucu, Vlad Dumitraşco, Adrian Pop-Cotuna, Alex Mihuţa, Darius Holhoş.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában