Felkészülés

2024.07.18. 20:15

A váradi zöld-fehérek is megkezdték az edzéseket

A IV. Liga legutóbbi idényének bronzérmese, a CAO-NAC szerdán kezdte meg a felkészülést a hegyközpályi sportközpontban.

Jósa Attila

Mint arról beszámoltunk, a váradi csapat új edzővel vág neki az idénynek, a kispadon a fiatal Andrei Haş váltja Lukács Imrét, de ez valószínűleg nem okoz nagy törést a csapat életében, mivel Haş az előző bajnokságban másodedzőként segítette a leköszönő tréner munkáját, korábban pedig a csapat kapitányaként aktívan is szerepelt a klubban a 2017-es újjáalakulás után. Az új vezetőedzőt Marius Chereji sportigazgató és Ionuţ Șereş csapatvezető mutatta be hivatalosan a játékosoknak. A nyáron két új kapust is igazolt a klub a távozó Matthew Reynolds pótlására, a 19 éves Alex Cherman a Bihar FC-től, míg a szintén 19 éves Balog Krisztián az FK Kraszna csapatától érkezett. Öt év után tér vissza a zöldekhez a 23 éves középhátvéd Andrei Alungi, aki a legutóbbi idényben a Fugyivásárhelyi SK együttesét erősítette.

Egy ismertebb labdarúgó is érkezett Daniel Lăsconi személyében, a 29 éves csatár korábban a másodosztályban is megfordult a Gyulafehérvári Unirea, a Nagyváradi Luceafărul és a Zsilvásárhelyi Viitorul Pandurii csapataiban. Az előző szezonban 14 gólt szerzett a Belényesi Bihorul színeiben. Az alapemberek közül Matthew Reynolds mellett Gergely Róbert távozása is érzékeny veszteség lehet, a pályafutását Diószegen folytató támadó tavaly 30 gólt „vágott” összesen a bajnokságban és a kupában. David Negrea Vaskohsziklásra igazolt, Darius Pop Mácsapusztára, rajtuk kívül Mario Abagiu, Kevin Valdivia, Pohl Roland és Máté Budai sem a CAO-NAC-nál folytatja. Az U19-es megyei bajnokcsapatból többen is felkerültek az első csapathoz, az ikerpár, Mario Vesa és Florin Vesa, akik tegnap, július 18-án töltötték be 17. életévüket, valamint Kincses Szabolcs, Narcis Dărăban, Eduard Tămaş, Cătălin Har, Alex Panc és Andrei Șut. Utóbbiak neve ismerősen csenghet, mivel már többször is szerepeltek az első csapatban az előző idény során is. 

A szerdai edzésre összegyűlt keret tagjai: Cătălin Har, Alex Cherman, Balog Krisztián, Darlon Guppy, Vlad Naghi, Alex Panc, Ovidiu Ienciu, Kincses Szabolcs, Sebastian Mîndrila, Lucian Mănoiu, Andrei Alungi, Andrei Șut, Raul Ardelean, Marcel Joseph, Eduard Tămaş, Cristian Jurcuţ, Florin Vesa, Mario Vesa, Sergiu Ciocan, Daniel Lăsconi. Igazoltan hiányzott a CAO-NAC kulcsemberei közül Zádori Sebastian és Waritz Ákos, akik még a múlt idény fáradalmait pihenik ki, valamint Narcis Dărăban, aki megfázás miatt nem csatlakozhatott a csapathoz. A CAO-NAC Hegyközpályiban fog edzeni, a bajnoki rajt előtt pedig öt mérkőzése lesz arra a csapatnak, hogy összerázódjon. 

A váradiak július 20-án a Bihorul Sportiskola U19-es csapatával játszanak, július 27- én az Arad megyei Béli SK, augusztus 3-án a Biharszentandrási Crişul, augusztus 7-én a Félixfürdői Lotus lesz az ellenfél, a felkészülési mérkőzések sorozata pedig augusztus 14-én zárul a Harangmező elleni találkozóval. „A szerdai nap elkezdtük a felkészülést, úgy a keretben mint a szakmai stábban is történtek változások. Heti 3 edzés és minden hétvégén felkészülési mérkőzés vár a csapatra a bajnokság kezdetéig. Most a legfontosabb az újonnan érkezett játékosok gyors beilleszkedése. A kitűzött célunk a negyedosztály élcsapatai között végezni, mindenképp szeretnénk a tavalyi dobogós helyünket megőrizni!” – nyilatkozta a Bihari Naplónak a CAO-NAC új alelnöke, a tavalyi idényben vezetőedzőként tevékenykedő Lukács Imre.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában