Foci

2024.07.12. 17:10

Hét gólig jutott a Bihar FC

Lejátszotta első felkészülési mérkőzését csütörtök délután a nagyváradi másodosztályú alakulat.

Forrás: Bihar FC

Jósa Attila

A Magyarországon edzőtáborozó piros-kék alakulat ellenfele a negyedosztályú Monostorpályi SE volt. A mérkőzést Balmazújvárosban rendezték, a helyi 3500 férőhelyes stadionban. A két csapat közötti különbség nyilvánvaló volt, a játék túlnyomórészt az ellenfél térfelén zajlott. A magyar csapatban több Bihar megyei focista is pályára lépett, a nagyváradi Bóné Márk és Bóné Dávid, valamint a 25 éves Bacsó Attila, aki korábban az Érmihályfalvi Unirea igazolt labdarúgója volt.
A friss szerzemény, a tapasztalt Ioan Hora volt az, aki a 23. percben megkezdte a gólgyártást egy 10 méterről leadott lövéssel (1–0). Tíz perccel később Ioviță ívelt be a bal oldalról, David Sala egy remek labdaátvétel után 12 méterről a felső sarokba bombázott (2–0). A semmiből szépített a Monostorpályi, egy beívelésre a debütáló Rodrigo Accineli kapus rosszul mozdult ki a kapujából, a szemfüles Csörgő Krisztián pedig köszönte szépen az ajándékot (2–1). 

A forgatókönyv a második játékrészben sem változott, végig hatalmas fölényben futballozott a Bihar FC. Az 50. percben Segiu Jurj értékesítette Stahl Albert passzát (3–1), majd több kihagyott helyzet után ismét a tavalyi idény gólkirálya volt eredményes. A csereként beállt Cucu harcolt ki egy tizenegyest, Jurj pedig magabiztosan értékesítette a büntetőt (4–1). A védekező középpályás Ioan Filip is feliratkozott a góllövőlistára: 6 méterről pofozta a hálóba a labdát (5–1), a 83. percben Sergiu Jurj pedig már a harmadik góljánál járt, miután mintaszerűen kilőtte a hosszú sarkot (6–1). A kegyelemdöfést az Aradról érkezett Stahl Albert Tivadar vitte be, 12 méteres lövése nyomán a rövid sarokba vágódott a labda (7–1). Az utolsó negyedórában klubcsúcsot beállítva a Bihar FC kapujába Ianis Maghiar állt be, a 190 centis kapuvédő a mérkőzés utáni napon ünnepelte a 14. születésnapját. 

Vasárnapig maradnak a balmazújvárosi négycsillagos Kamilla Hotelben a váradiak, akik a jövő héten már ismét hazai környezetben készülnek. A hétfő és a kedd szabadnap lesz, szerdától pedig folytatódik a felkészülés, a második tesztmérkőzést július 20-án, szombaton játssza a Bihar FC a Bodola Stadionban az Újszentesi CSC ellen.

Gustavo Aragolaza a következő összeállításban küldte pályára a csapatát: R. Accinelli – C. Jurj, A. Gal, A. Băican, L. Ioviţă (D. Cociuba, 37.) – V. Calugher, R. Farcaş, D. Sala – I. Hora, D. Nica, L. Tincău. A 2. félidőben: R.Bob (I. Maghiar, 76.) – D. Cociuba (S. Cucu, 70.), Pizzo, Giafer, I. Ban – R. Gunie, I. Filip, M. Gîdea – Stahl, A. Moga (G. Cherman, 70.), S. Jurj.

Újabb távozók
Hatalmas átalakuláson megy át a váradi csapat ezen a nyáron, a „nagytakarítás” a tavaly 15 gólig jutó Florin Chitașt sem kímélte, aki információink szerint vissza fog térni Nagybányára.  A másik, sérülés miatt otthon maradó játékos, Sergiu Ciocan sem folytatja Nagyváradon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában