Párizsi olimpia

2024.07.10. 16:02

Vancsik Levente ott lesz Párizsban!

A Román Vízilabda-szövetség szerda délben kihirdette az idei párizsi olimpiára utazó keretét.

Forrás: csmoradea.ro

Jósa Attila 

Forrás: csmoradea.ro

A Román Vízilabda-szövetség szerda délben kihirdette az idei párizsi olimpiára utazó keretét. A nyári játékokra utazó 13 fős csapatba bekerült a Nagyváradi VSK centere, Vancsik Levente, meglepetésre viszont nem utazhat a többiekkel a fiatal Belényesi Dávid, aki szintén tevékeny részese volt az olimpiai kvóta kiharcolásának. A román válogatott legutóbb a 2012-es londoni olimpián szerepelt, a VSK akkor 7 játékost delegált a keretbe. Az idei névsorba két nagyváradi születésű játékos is bekerült, a Steaua kapusa, Marius |ic, valamint a Miskolcon játszó gólerős Sebastian Oltean. Utóbbi a crişulos Cosmin Goina útmutatása mellett ismerkedett meg a sportággal, keretbe kerülése már csak azért is meglepetés, mert korábban nem vett részt nagy tornán a válogatottal. A román pólósok a múlt héten Szerbiában vettek részt egy rangos nemzetközi tornán, ahol két győzelem mellett három vereség volt a gárda mérlege. Az elmúlt időszakban hatalmasat fejlődő franciákat 8–7-re, a németeket 16–12-re győzte le Bogdan Rath legénysége, míg a szerbek (7–13), az ausztrálok (9–17) és a montenegróiak ellen (6–10) nem sikerült borítani a papírformát. A szövetségi kapitány a tornán kevés játéklehetőséget biztosított Belényesinek, akit így nem ért meglepetésként, hogy az utolsó keretszűkítésnél végül kimarad a csapatból. A fiatal vízilabdázót telefonon sikerült elérnünk szerda délben, kérdésünkre pedig elmondta, egy ideig még Bukarestben készül a többiekkel. „Nem vagyok csalódott a döntés miatt, valahol persze rosszul esik, de úgy érzem, mindent kiadtam magamból. Hálás vagyok, hogy ott lehettem a kontinenstornán és a világbajnokságon a csapattal, de még fiatal vagyok, remélem, legközelebb összejön a kerettagság. A szerbiai tornán három mérkőzésen egyáltalán nem játszottam, ebből azért lehetett érezni, hogy nem leszek az utazók között. Nem hibáztatok senkit, bizonyos mérkőzés szituációkban talán én is hozhattam volna jobb döntéseket, de senki sem hibátlan” – mondta Belényesi. A pólós egy ideig még nem vonul szabadságra, a következő bő másfél hétben is a román fővárosban marad. „Továbbra is a csapattal készülök, július 21-ig maradok az edzőtáborban, mivel a tartalékok között ott szerepel a nevem a lista élén. Ami a VSK-t illeti, láttam a változásokat, igaz, személyesen nem ismerem még a srácokat és az új edzőt, de jókat hallottam róluk. Szerintem ütőképesebbek leszünk, mint a tavalyi évben.” 

„Ez minden sportoló álma” 

„Ez egy hosszas folyamat végeredménye, négy centerrel kezdtük el a felkészülést, de reménykedtem benne, hogy benne leszek a keretben. Nagyon boldog vagyok, ez minden sportoló álma, hogy ott lehessen egy olimpián. Nagyon nehéz a sorsolásunk, de a szerbiai tornán játszottunk az ausztrálokkal, ez alapján szerintem a másik csoport sem lenne könynyebb. Megpróbálunk mindent kijátszani magunkból és meglepetést okozni” – nyilatkozta a Bihari Naplónak Vancsik Levente. Románia az A csoportba került a párizsi olimpián, ahol sorrendben a következő ellenfelekkel találkoznak: Görögország, USA, Horvátország, Olaszország, Montenegró, Horvátország, Olaszország. A férfi vízilabdázók tornája július 28- án kezdődik. 

Az utazó keret: Marius Țic, Mihai Drăguşin, Francesco Iudean, Matei Luţescu, Tudor Fulea, Andrei Neamţu, Andrei Prioteasa, Andrei Țepeluş, Nicolae Oanţă, Silvian Colodrovschi, Vlad Georgescu, Sebastian Oltean és Vancsik Levente.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában