Labdarúgás

2024.08.07. 18:03

Bravúros döntetlen az FCSB-tól Prágában

A román bajnok 1–1-es döntetlent játszott a cseh Sparta Praga otthonában a Bajnokok Ligája-selejtezőjének harmadik körének kedd esti odavágóján.

Forrás: Profimedia

Szakács Dávid

A prágai összecsapás első félidője eseménytelenül telt, az egyetlen komolyabbnak mondható helyzetet az FCSB alakította ki, miután Popa éles szögből kapura lőtt, Vindahl viszont résen volt. A folytatásban felpörgött a játék, a 61. percben Dawa fejesével megszerezték a vezetést a bukarestiek (0–1). Negyedórával később a Sparta az első kaput eltalált lövéséből kiegyenlített, Olatunji szintén fejjel volt eredményes (1–1). A végjátékban a prágaiak újból betaláltak Kairinen révén, ám egy hosszabb VAR-vizsgálat után érvénytelenítették a találatot, mivel a gól előtt Vitik szabálytalankodott Edjoumával szemben. Az eredmény így 1–1 maradt, a visszavágót Bukarestben, a Ghencea Stadionban rendezik kedden 21.30-tól. Ha az FCSB kiejti a Spartát, akkor a Bajnokok Ligája rájátszásában a Răzvan Lucescu által irányított görög PAOK Szaloniki vagy a svéd Malmö lesz az ellenfele, míg kiesés esetén az EL-playoffjában az osztrák LASK Linz gárdáját kapná. A PRO TV megszerezte a Sparta Praga – FCSB összecsapás közvetítési jogait, de a mérkőzést csak a VOYO online platformján lehetett követni. A szolgáltatás igénybevételéhez a felhasználóknak havi 4 eurós előfizetést kell fizetniük. A PRO TV döntése nem nyerte el a piros-kék szurkolók tetszését. Több mint 100 ezer embernek sikerült VOYO-előfizetés nélkül is megnéznie a találkozót, miután több élő online csatorna is közvetítette, a legnépszerűbb a „Gigi Sport” nevű stream volt körülbelül 77 ezer nézővel.

Jegyzőkönyv

Sparta Praga – FCSB 1–1 (0–0). Olatunji (78.), ill. Dawa (61.) 
Prága, Letná Stadion – 17230 néző. Vezette: Rohit Saggi (norvég) 
Sparta: Vindahl – Vitik, Ross, Soerensen – Preciado (Wiesner, 84.), Laci (Sadilek, 62.), Kairinen, Rynes – Birmancevic, Kuchta (Olatunji, 72.), Haraslin (Krasniqi, 72.). Vezetőedző: Lars Friis. 
FCSB: Târnovanu – Creţu, Dawa, Ngezana, Radunovic – Şut, Lixandru – Băluţă (Edjouma, 88.), Olaru (Alhassan, 77.), Miculescu (Luis Phelipe, 77.) – Popa (Baeten, 46., Ştefănescu, 62.). Vezetőedző: Elias Charalambous

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában