Vízilabda

2024.09.17. 08:03

Elkészült a LEN-BL menetrendje

A váradi vízilabdázók a hétvégén megkezdik a bajnoki szereplésüket is, szombaton VSK – Kolozsvári CSU Politehnica mérkőzést rendeznek a Ioan Alexandrescu Uszodában.

Forrás: csmoradea.ro

Jósa Attila 

Mint arról beszámoltunk, a Nagyváradi VSK vízilabdacsapata bejutott a LEN-bajnokok ligája csoportkörébe, miután az első helyen végzett hazai rendezésű C jelzésű selejtezőcsoportban. A Bajnokok Ligája idén október második hetében kezdődik, a váradiak idegenben, a Hannover otthonában mutatkoznak be az európai elitben október 8-án. A második fordulóban a Novi Belgrád látogat Váradra október 15-én, ezt követően pedig a román fővárosba megy a piros-kék csapat, ahol a nagy rivális Bukaresti Steaua lesz az ellenfél október 29-én. 
A csoportkört is a katonacsapat ellen zárja majd hazai pályán a VSK, november végén. A csoport első két helyezettje jut be a TOP 8 mezőnyébe, ahol két további négyes csoportban folytatja majd a küzdelmeket 2025 februárja és májusa között. A végső tornát, a Final Fourt 2025. május 30. és június 1. között rendezik Máltán. A pólósok számára a hétvégén megkezdődnek a bajnoki küzdelmek is, szombaton, szeptember 21-én 12 órától Nagyváradi VSK – Kolozsvári CSU Politehnica mérkőzést rendeznek a Ioan Alexandrescu Olimpiai Uszodában. A találkozóra a belépés ingyenes. 

A védekezés volt a kulcs 

„Nem tudtam pontosan megítélni, hogy hol áll a nemzetközi mezőnyben a csapatunk, annak ellenére, hogy az esemény előtt volt egy felkészülési tornánk. Mivel ez az első szezonom a VSK-nál, izgatottan vártam, hogyan reagálnak a játékosaim egy ilyen kiélezett helyzetben. Most már elmondhatom, hogy minden tökéletes volt” – nyilatkozta Petar Kovacevic, a piros-kékek vezetőedzője. Arra a kérdésre, hogy számított-e a továbbjutásra, Kovacevic így válaszolt: „Senki sem beszélt az esélyeinkről, próbáltuk megóvni a csapatot a rá nehezedő nyomástól, de mi minden meccset meg akartunk nyerni. A védelmünk fantasztikusan működött, soha nem csináltam belőle titkot, hogy számomra ez a legfontosabb eleme a játéknak, szeretem az egy számjegyű végeredményeket a pólóban.” 
A szakember a Bajnokok Ligája csoportköréről is elmondta véleményét: „A kontinens legjobb 16 csapatáról beszélünk, itt már semmi nem lesz könnyű. A Hannover már 6-7 éve játszik a Bajnokok Ligája csoportkörében, de a Novi Belgrádot sem kell senkinek bemutatni, hiszen az elmúlt években gyakorlatilag etalonnak számítanak a legmagasabb szintű pólózás tekintetében. A Steaua szinte a román válogatottal egyenértékű, és olyan játékosokból álló csapat, akik már rengeteg Bajnokok Ligája-tapasztalattal rendelkeznek. Ugyanígy kell folytatnunk, elszántan és győzni akarással kell a vízbe ugranunk, félelem és kisebbrendűségi komplexus nélkül” – zárta elemzését a tréner. „Nagyon szerettünk volna továbbjutni, azt hiszem, ezt bebizonyítottuk. Jól védekeztünk, ugyanígy szeretnénk folytatni, az ellenfelek nevétől függetlenül mindent meg fogunk tenni a jó szereplés érdekében” – nyilatkozta a váradi torna egyik hőse, a hatalmas védéseket bemutató szerb Lazar Dobozanov. 
Kiemelkedően jól teljesített a torna 4 napja során Belényesi Dávid is: „Nagyon nehéz volt, fizikálisan és mentálisan egyaránt. A Brescia ellen talán játszhattam volna jobban is, elemeznem kell, hol tudnék még javulni. Sajnálom, hogy már a harmadik negyedben kipontozódtam, de mindenki láthatta, hatalmas küzdelem volt, a tabella a kiállítások miatt úgy nézett ki, mint egy karácsonyfa.” „Nagyon boldogok vagyunk, nehéz csoport volt, de minden pillanatát élveztük. Már reggel éreztem, hogy ez a mi napunk lehet, mindenki nagyon nyugodt volt a csapatból, az ilyenkor megszokott feszültségnek nyoma sem volt a társaimon. Köszönjük a váradi közönségnek a biztatást, szenzációsak voltak!” – tette hozzá Szabó István.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában