Sport

2024.09.08. 19:42

Magabiztos sikerrel kezdte az NL-t a román válogatott

A román labdarúgó-válogatott 3–0-s győzelmet aratott Koszovó otthonában a Nemzetek Ligája C divíziójának első fordulójában.

Szakács Dávid

Az összecsapás első félidejében a hazaiak birtokolták többet a labdát, ám komoly helyzetet nem sikerült kialakítaniuk, sőt a 40. percben Románia egy gyors kontratámadást követően meg is szerezte a vezetést a Parmánál brillírozó Man révén (0–1). A térfélcsere után a Trikolórok tizenegyeshez jutottak, miután Berisha a 16-oson belül csak szabálytalanság árán tudta megállítani Mant. A megítélt büntetőt Răzvan Marin értékesítette (0–2). A koszovóiak igyekeztek javítani a helyzetükön, Muriqi és Rashica próbálkozásai azonban nem jelentettek veszélyt Niţă kapujára. A román válogatott a 82. percben újból betalált ellenfele kapujába, miután Mihăilă lövését Muric Drăguş elé védte, aki könnyedén a hálóba helyezte a játékszert (0–3). A meccs hajrájában az hazaiak oldalán az indulatok kissé előjöttek: Vojvodát kiállították, míg többször is berohantak a pályára nézők, ami miatt a találkozót rövid időre meg kellett szakítani. Az eredmény a pár perces folytatás után sem változott, Mircea Lucescu győzelemmel debütált az új mandátumában. A tapasztalt tréner 38 év után tért vissza a válogatotthoz. A másik csoportmérkőzésen Ciprus idegenben 1–0-ra legyőzte Litvániát. A románok következő mérkőzése az NL-ben ma este 21.45-től a litvánok ellen lesz a Steaua Stadionban. A találkozót a Prima TV élőben közvetíti.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában