Sport

2 órája

A VSK pólócsapata nem tudott átlépni a saját árnyékán

A Steaua és a Nagyváradi VSK idei első egymás elleni mérkőzését péntek este rendezték Otopeniben.

Forrás: csmoradea.ro

Jósa Attila

A látványos, 11 év után elért LEN-bajnokok ligája csoportkörbe való kvalifikáció után a nagyváradi vízilabdázás rajongói joggal reménykedtek abban, hogy idén a bajnokságban is fordulhat a kocka, ahol az elmúlt kilenc évben a Bukaresti CSA Steaua ünnepelhetett. A két csapat első egymás elleni mérkőzését ebben az idényben Otopeni városában rendezték péntek este, mivel a Steaua Uszoda jelenleg felújítás alatt áll. A 3. forduló rangadóját az előzetesen beharangozottakkal ellentétben végül nem a Román Vízilabda-szövetség YouTube-csatornája, hanem a Román Televízió közvetítette.
Megmagyarázhatatlanul gyengén kezdte a mérkőzést a váradi csapat, a VSK játéka sem védekezésben, sem támadásban nem volt köszönőviszonyban azzal a teljesítménnyel, amit az idei szezon eddigi találkozóin produkált a gárda. A Steaua tudott élni a lehetőséggel és már az első 6 perc után elhúzott 5–0-ra az eredményjelzőn. Az első váradi gólra egészen a negyed végéig kellett várni, ekkor Belényesi Dávid lőtt a jobb oldalról Marius Țic hálójába (5–1). A második negyed elején Fulea ismét öt gólosra növelte a katonacsapat előnyét, de erre még volt válasza a VSK-nak is, sőt, Negrean remek bejátszása után Vancsik gólja után három gólra is feljött a piros-kék alakulat (6–3). Dobozanov remek védései után több alkalommal még közelebb zárkózhatott volna Petar Kovacevic legénysége, de a váradiak ritkán látható hibákat vétettek a legfontosabb pillanatokban. Az orosz Gusarov büntetőből sem tudott túljárni Țic eszén, de Belényesi sem járt több sikerrel. Nem sokkal az első félidő vége előtt Filip Gardasevic agresszív játék miatt piros lapot kapott, bár a televíziós közvetítésből nem derült ki, mi volt a montenegrói játékos vétke, a bírói jelentésben az szerepel, hogy a váradiak balkezese rángatta az egyik bukaresti játékos sapkáját. Gardasevic nem első alkalommal hagyja nehéz helyzetben csapatát, tavaly a Bukaresti Dinamo elleni elődöntő során állíttatta ki magát, majd kapott négymeccses eltiltást.
A második félidőre teljesen szétesett a váradi csapat, a mérkőzés elejéhez hasonlóan az első öt gólt a Steaua szerezte. A bajnoki címvédő ezzel nyolc gólra növelte előnyét (11–3), különösen az egykori VSK centere, Silvian Colodrovschi volt elemében, aki három alkalommal is könnyedén „vitte táncba” a VSK védőit. A mérkőzés vége felé a VSK csökkentette a hátrányt, de a 12–7-es végeredmény a látottak alapján inkább a váradiak számára hízelgő.
A váradi csapat szombat délben a papírformának megfelelően 23–4 (7–1, 6–1, 5–0, 5–2) arányban legyőzte a Sportul Studențesc csapatát bukaresti Floreasca uszodában. Petar Velkic 6, Szabó István és Ivan Gusarov 3-3, Tiberiu Negrean, Nichita Ilisie, Vancsik Levente és Czenk Ferenc 2-2, Mihnea Gheorghe, Adrian Pășcăcăluță és Tomasso Insinna pedig 1-1 gólt szerzett a mérkőzésen. A LEN-bajnokok ligája A csoportjának első fordulójában kedd este a Waspo Hannover lesz az ellenfél, a mérkőzést 21 órától rendezik Madgeburgban.

Jegyzőkönyv

Bukaresti CSA Steaua – Nagyváradi VSK 12–7 (5–1, 1–2, 3–0, 3–4).
Steaua: M. Țic, Drăgușin – kapusok; Vuskovic 1, V. Georgescu 1, Fulea 2, Bota, Neamțu 1, Zivkovic 1, Antipa, Colodrovschi 3, Oanță 1, Iudean 1, Alec, Dincă, Țepeluș 1. Vezetőedző: Bogdan Rath.
VSK: Dobozanov, Gavriș – kapusok; Belényesi 1, Negrean, M. Gheorghe, Szabó I., N. Ilisie 1, Gusarov 1, Gardasevic, Klutsch, Vancsik L. 3, Czenk 1, Insinna, Pășcăluță. Vezetőedző: Petar Kovacevic.
Vezette: Alexandru Mustață (Bukarest) és Tóth Ferenc (Marosvásárhely).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában