Labdarúgás

Tegnap, 16:34

Újabb debütáns került Mircea Lucescu keretébe

Mircea Lucescu, a román labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, kihirdette keretét az októberi Nemzetek Ligája mérkőzésekre Ciprus és Litvánia ellen.

Szakács Dávid 

A 25 fős keretben 16 olyan játékos került be, akik külföldi klubokban játszanak, míg kilencen a Szuperligából lettek meghívva. A korábbi sajtóhírek ellenére George Puşcaşra továbbra is számít a szövetségi kapitány. Puşcaş a Bodrumspornál jelenleg három gólnál jár a török bajnokság idei kiírásában. Visszatért a csapatba Horaţiu Moldovan, aki nemrégiben mutatkozott be a Sassuolo színeiben az olasz másodosztályban. Újonca is van a románoknak, Lucescu először hívta be a Bukaresti Rapid középhátvédjét, Alexandru Paşcanut. A 26 éves védő nyáron érkezett a fővárosi klubhoz a spanyol Ponferradina együttesétől. Ianis Hagi ismét meghívást kapott a román válogatottba, annak ellenére, hogy a skót Rangersnél csupán a második csapatnál játszik. Daniel Bîrligea viszont nem került be a keretbe. Az FCSB fiatal támadója az utóbbi időben kimagasló formát mutat, az Európa-ligában gólt szerzett a lett Riga FS, valamint a görög PAOK ellen is. A Trikolórok jól kezdték szereplésüket a sorozatban, miután szeptemberben idegenben 3–0-ra verték Koszovót, míg hazai környezetben 3–1-re győzték le Litvániát, így maximális pontszámmal vezetik csoportjukat a C divízióban. A román csapat először Ciprus ellen lép pályára október 12-én Larnacában, majd Litvániával mérkőzik meg október 15-én Kaunasban.

A román válogatott kerete

Kapusok – Florin Niţă (Damac), Horaţiu Moldovan (Sassuolo), Ştefan Târnovanu (FCSB); középhátvédek – Andrei Raţiu (Rayo Vallecano), Cristian Manea (Bukaresti Rapid), Andrei Burcă (Baniyas), Radu Drăguşin (Tottenham), Virgil Ghiţă (Cracovia), Alexandru Paşcanu (Bukaresti Rapid), Nicuşor Bancu (Krajovai Universitatea), Alexandru Chipciu (Kolozsvári Universitatea); középpályások – Deian Sorescu (Gaziantep), Dennis Man (Parma), Nicolae Stanciu (Damac), Răzvan Marin (Cagliari), Marius Marin (Pisa), Darius Olaru (FCSB), Adrian Şut (FCSB), Ianis Hagi (Rangers), Florinel Coman (Al-Gharafa), Valentin Mihăilă (Parma), Alexandru Mitriţă (Krajovai Universitatea); támadók – George Puşcaş (Bodrumspor), Denis Alibec (Konstancai Farul), Denis Drăguş (Trabzonspor).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában