Sportlövészet

2 órája

Világbajnoki ezüstérmes lett Bucsiás Levente

A Nagyváradi Egyetem SK sportlövője, Bucsiás Levente a légpisztolyosok csapatversenyén a második helyen zárt a limai ifjúsági világbajnokságon.

Forrás: Egyetem SK

Szakács Dávid 

Peru adott otthont idén az ifjúsági sportlövő-világbajnokságnak, ahol a váradi Bucsiás Levente is részt vett. Az Egyetem SK fiatalja Luca Joldeával és Daniel Feraruval karöltve indult a viadalon. A romániai csapat a légpisztolyosok kategóriájában az utolsó lövésig küzdött a világbajnoki címért, ám az összegyűjtött 1716 pont végül az ezüstéremre volt elegendő. „Büszkék vagyunk Levente teljesítményére, hiszen ismét bebizonyította, hogy utánpótlás szinten ott van a világ elitjében. A világbajnokságon végig csapata kulcsembere volt és meggyőződésünk, hogy hamarosan egyéni szinten is érvényesíti majd tehetségét” – nyilatkozta Adriana Floruţa, a fiatal sportlövő trénere. 

Az országos bajnokságon már meglett az arany 

Pár nappal a perui világbajnokság előtt Bucsiás a Bukarestben megrendezett országos felnőtt és ifjúsági megmérettetésen is szerepelt. A 19 éves sportoló egyéniben és csapatversenyen is a felnőtteknél indult. Az egyéni megmérettetésen bronzérmes lett a gyors pisztoly kategóriában 15 ponttal, míg csapatban Popa Mihai és Paul Cristiannal felállva országos bajnok lett a standard (1581), valamint a gyorspisztoly versenyszámban (1622). Maga az Egyetem SK is tarolt a bukaresti tornán, sportlövőik összesen 26 érmet zsebeltek be, ebből tízet a felnőtteknél, 16-ot az ifjúságiaknál. Az ESK érmesei: I. hely, felnőtt – Bucsiás Levente, Popa Mihai, Paul Cristian (csapat – gyors- és standard pisztoly); ifjúsági – Paul Cristian (egyéni – gyors- és standard pisztoly), Popa Mihai, Paul Cristian, Maghiar Tudor (csapat – gyorspisztoly). II. hely, felnőtt – Stoie Cristina (egyéni – álló puska), Lezeu Alexia, Mangra Vivianne, Stoie Cristina (csapat – fekvő, álló, térdelő, három pozíciós puska); ifjúsági – Pop Andreea (egyéni – fekvő puska), Lezeu Alexia (egyéni – három pozíciós puska), Mangra Vivianne (egyéni – térdelő, álló puska), Pop Andreea, Lezeu Alexia, Mangra Vivianne (csapat – fekvő, álló, térdelő, három pozíciós puska). III. hely, felnőtt – Bucsiás Levente (egyéni – gyorspisztoly), Lezeu Alexia (egyéni – három pozíciós puska), Mangra Vivianne (egyéni – térdelő puska); ifjúsági – Popa Mihai (egyéni – sportpisztoly), Mangra Vivianne (egyéni – három pozíciós puska), Maghiar Tudor (egyéni – gyorspisztoly).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában