Bírságok

2024.09.26. 16:27

Ellenőrizték a teherszállítást a megye útjain

Forrás: Bihar Megyei Tanács

BN-összeállítás

Folyamatosan ellenőrzi a megye közútjain árut szállító teherjárműveket a Bihar Megyei Tanács közlekedési szolgálata a közúti rendőrséggel és a közúti szállítást ellenőrző felügyelőséggel (ISCTR) közösen. Az akciók során a tehergépjárművek össztömegét és méreteit ellenőrzik, hogy határértéken belül vannak-e. Idén eddig 63 mérést végeztek, ebből 52 esetben bírságoltak. Három alkalommal kipakoltatták a rakteret, 41 esetben pedig elvették a forgalmi engedélyt a megengedett határérték túllépése miatt. Nyolc fuvarozó megtagadta az együttműködést. Egy esetben újra kellett mérni a teherautót, és három fagyasztott árut szállító kocsit is ellenőriztek.
A vizsgálatok során a megyei utakra telepített 50 engedélyezett mérleget és egy mobil mérőeszközt használtak. A súlyra vonatkozó határértékeket az 1997.08.28-i 43. számú rendelet határozza meg, a jármű típusától és az úttest teherbírásától függően. Az ellenőrzések során 416.710 lejes bírságot szabtak ki.

Forrás:  Bihar Megyei Tanács

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában