Nagyvilág

2008.02.26. 17:36

Feloldották a YouTube ellen elrendelt tilalmat a pakisztáni hatóságok

<p>A Pakisztáni Telekommunikációs Hatóság felszólította az internetes szolgáltatókat, hogy állítsák helyre a kapcsolatot YouTube a videó-megosztó oldallal - közölte a hatóság szóvivője kedden.</p>

Az internetes oldal tulajdonosa, a Google is megerősítette, hogy a YouTube újra elérhetővé vált Pakisztánban. Az oldal elérhetőségét állítólag azért blokkolták le, mert olyan tartalmat fedeztek fel rajta, amely negatívan tüntette fel az iszlám vallást. Az istenkáromló tartalmat a holland filmrendező, Geert Wilders új filmjének You Tube-on látható előzetesében fedezték fel.

A videó-megosztó oldal elleni pakisztáni tilalom miatt vasárnap szinte teljesen leállt a YouTube szolgáltatása, mivel világszerte gondot okozott az oldal elérése. A Google hivatalos közleménye alapján azonban a leállás csupán két órán át tartott. Egy a BBC által megkérdezett - nevének elhallgatását kérő - internetes szakértő szerint az egész problémát a Pakistan Telecom egyik mérnökének szimpla hibája okozhatta.

Kapcsolódó cikkek

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!