Adatok

4 órája

INSP: június 3-ától szeptember 19-éig 64 megbetegedést okozott a nyugat-nílusi vírus Romániában

Agerpres

Idén június 3-ától szeptember 19-éig 64 megbetegedést okozott Romániában a nyugat-nílusi vírus, és hat haláleset is történt - közölte pénteken az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP). A tájékoztatás szerint az 64 eset közül 58 megerősített, 6 pedig valószínűsíthető. 
A jelzett periódusban hat halálesetet is jegyeztek, hármat Suceava megyében, egyet Szilágy megyében, egyet Botoşani megyében és egyet Bukarestben. A legtöbb megfertőződést a 70-79 év közötti korosztálynál mutatták ki, összesen huszonegyet. Tizenhat beteg a 60-69 év közötti korosztályból került ki - közölte az INSP.
Mivel a nyugat-nílusi vírus szúnyogcsípéssel terjed, elsősorban a szúnyogok ellen kell védekezni. A közegészségügyi intézet szakemberei azt javasolják a lakosságnak, hogy a szúnyogcsípések elkerülése éerdekében viseljenek hosszú ujjú felsőt és hosszú szárú nadrágot, használjanak szúnyogriasztó szereket, szereljenek szúnyoghálót az ablakokra, ne tartsanak lakhelyük közelében állott vizet, és gyakran távolítsák el a háztartási hulladékot lakásuk környékéről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában