Támogatott tartalom

1 órája

Rétes a nagyváradi La Torta cukrászdából! Egy magyaros rétes nagymama receptje alapján!

A bécsi almás rétes a világ 100 leghíresebb étele közé tartozik.

De honnan származik ez a kiadós desszert, és hogyan készítik a magyarok? Manapság hajlamosak vagyunk a könnyebbik utat választani, nem úgy, mint nagyanyáink, akik tulajdonképpen a péksütemények minden részét maguk készítették.

Megpróbáltuk kideríteni a titkukat.

A magyar rétes elnevezés, ami a tészta réteges szerkezetéből ered, míg a német strudel elnevezés az örvény szóból származik.

Lényegében a rétes régebben kemencében sütött réteges desszert volt töltelék nélkül. A töltött változat a 17. század óta ismert, és a 18. században elterjedt az egész Habszburg Birodalomban. Az első írásos emlék a desszertről 1696-ból származik, és jelenleg a Bécsi Városi Könyvtárban őrzik.

A rétest almával, meggyel, cukormentes meggyel, cukormentes túróval, túróval és vaníliával, túróval és eperrel, meggyes mákkal, barackkal gazdagon töltik, a ropogós tésztába csomagolva még étvágygerjesztőbb.

 

Elkápráztatja ízlelőbimbóit a régóta várt klasszikus nassolnivalóval, egy gyermekkorunk csemegéjével.

 


A Városháza/Primăriei utcán (az Arany János utca sarkán) nemrég nyílt meg a La Torta 2 Go üzlet, egy új koncepció alapján, ahol édes vagy sós nassolnivalókat kínálnak frissen, elvitelre – divatosan és egészségesen, kávéval és minőségi különlegességekkel kiegészítve a kínálatot!
Néhány termék, amit csak itt próbálhat ki, a híres magyar rétes és a New York Rolls!
További termékeket az alábbi képgalériában talál!

Ne feledkezzen meg a Fő / Republicii utca 26. szám alatti cukrászdánkról sem (a Crișul Shopping Center közelében), ahol a teraszon fogyaszthat süteményt vagy fagylaltot!

További részletek: https://www.facebook.com/Cofetaria-La-Torta-100083369859449/ sau https://www.instagram.com/cofetaria.latorta/

CH 23631

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában