I. Belügyi Drón Kupa

2 órája

Rétvári Bence: a rendőrség, a terrorelhárítás és a katasztrófavédelem is használ drónokat

A rendőrség, a Terrorelhárítási Központ (TEK) és a katasztrófavédelem már évek óta több százas drónt használ - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára hétfőn Remeteszőlősön.

MW

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára beszél az árvíz elleni védekezésről tartott sajtótájékoztatón

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Rétvári Bence az I. Belügyi Drón Kupa megnyitóján a Rendőrképző Akadémián emlékeztetett: a drónkupa megrendezésének eredetileg tervezett időpontját az árvíz - sok más rendezvényével együtt - „átírta". Hozzátette, hogy a drónok az árvíz idején sem pihentek, hiszen a védekezésnek fontos részét képezték: olyan helyekre lehetett küldeni őket, amelyeket gyalogszerrel, vagy még lovakkal sem lehetett jól megközelíteni. Figyelték, merre terjed a víz és hol van lehetséges veszélyhelyzet.

A BM parlamenti államtitkára azt mondta, hogy a drónok már ott vannak a rendőrség és a katasztrófavédelem mindennapjaiban. A drónok segítik a közlekedés biztonságának fenntartását, a helyszínelést és a határvédelmet is. 

Kisebb határsértő csoportok feltérképezésében is részt vesznek, de sok más bűnüldözési tevékenységben is alkalmazzák őket.

Rétvári Bence hangsúlyozta: A kormány arra törekszik, hogy a drónok képességeit minél hamarabb, minél több területen ki lehessen használni - említette meg az államtitkár. Hozzátette, mivel egyre profibbak azok, akik a drónokat kezelik, a drónkupán többévnyi rutint mutatnak be.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában