Választás 2024

2024.06.09. 13:06

Külügyminisztérium: megnyílt az összes európai külképviseleti szavazóhelyiség

Illusztráció

Fotó: Alexandru Nițescu

Agerpres

Vasárnap romániai idő szerinti 10 órakor megnyitott a reykjavíki szavazókörzet is, így az összes európai külképviseleti szavazóhelyiségben részt lehet venni az európai parlamenti választásokon - számolt be a külügyminisztérium.
A közlemény szerint romániai idő szerint 10 órakor összesen 775 afrikai, ázsiai, ausztráliai, európai, közel- és közép-keleti, illetve óceániai szavazókörzetben zajlottak az EP-választások.
A következő órákban nyílnak meg a külképviseleti szavazókörzetek Argentínában, Brazíliában, Kanadában, Chilében, Kolumbiában, Kubában, Mexikóban, Peruban, Uruguayban és az Egyesült Államokban. A vancouveri és az Egyesült Államok nyugati partvidékén lévő szavazókörzetek nyitnak utolsóként, romániai idő szerint 17 órakor.
Az időzóna-eltérések miatt az európai parlamenti választások külföldön 34 órán át zajlanak. Az Állandó Választási Hatóság adatai szerint 13 óráig (romániai idő) 63.365 választópolgár adta le a szavazatát külföldön. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában