Vádak

2024.07.29. 13:58

A SNPSA rektora kéri a szexuális zaklatással vádolt Alfred Bulai professzor oktatói tevékenységének felfüggesztését

Agerpres

A bukaresti Politikatudományi és Közigazgatási Egyetem (SNSPA) rektora, Remus Pricopie hétfőn 'sürgős és részletes' elemzést kért a felsőoktatási intézmény etikai bizottságától Alfred Bulai professzor ügyében, miután több tanítványa szexuális zaklatással és visszaéléssel vádolta meg az oktatót a sajtóban.
A SNSPA közleménye szerint a rektor kéri, hogy a professzor távozzon az egyetem szociológiai intézetének éléről, és ügye elemzésének lezártáig függesszék fel az oktatói tevékenységét.
'Az SNSPA zéró toleranciát tanúsít a zaklatás, diszkrimináció vagy visszaélés bármely formájával szemben. Úgy véljük, hogy az ilyen viselkedés elfogadhatatlan és káros az akadémiai szférára, veszélyezteti diákjaink biztonságát és jólétét' - olvasható a közleményben.
Eszerint az egyetem etikai bizottsága összegyűjti az összes szükséges bizonyítékot, minden érintettet kihallgat ebben az ügyben, és szükség esetén megfelelő szankciókat alkalmaz.
A rektor arra kérte Cristian Pîrvulescu dékánt, hogy sürgősen hívja össze a politikatudományi fakultás kari tanácsát, és elemezzék a helyzetet.
A Snoop tényfeltáró portálon hétfőn közölt cikk szerint Alfred Bulai professzor szexuálisan zaklatta több tanítványát.
A vádak nyilvánosságra kerülése után a Megújítjuk Románia Európai Projektjét (REPER) párt felszólította a rendőrséget, hogy hivatalból indítson eljárást ebben az ügyben. Emellett arra kérte oktatási minisztériumot, hogy vezessen be egy magatartási kódexet a felsőoktatásban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában