Érettségi

2024.07.05. 18:11

Az anyanyelv és irodalom érettségi vizsgán 99,3 százalékos volt a jelenlét

Illusztráció

Agerpres

Az anyanyelv és irodalom érettségi vizsgára feliratkozott 6198 diák közül 6198 (99,3 százalék) vett rész a pénteki írásbelin - tájékoztatott az oktatási minisztérium.
A közlemény szerint a vizsgáról 43 érettségiző hiányzott, és senkit nem kellett kizárni csalás vagy csalási kísérlet miatt.
A pénteki vizsgával lezárult a nyári érettségi írásbeli szakasza.
A vizsgák előzetes eredményeit július 8-án legkésőbb 12 óráig teszik közzé a vizsgaközpontokban és az oktatási minisztérium honlapján. Óvást személyesen a vizsgaközpontban vagy elektronikus úton lehet benyújtani július 8-án 12 és 18 óra között. A végleges eredményeket július 12-én függesztik ki. A listákon a diákok neve helyett egy egyéni kód jelenik meg.
Az oklevél megszerzéséhez az érettségizőknek három feltételnek kell együttesen megfelelniük: részt vettek a nyelvi és digitális készségeik felmérésén, illetve az összes írásbeli vizsgán; az írásbeli vizsgák mindegyikén legkevesebb 5-ös osztályzatot kaptak; az írásbeli vizsgák osztályzatainak átlaga legkevesebb 6-os.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!