Tanügy

2024.08.06. 10:55

Közzétették a pedagógusi véglegesítő vizsga írásbeli próbájának végleges eredményeit

Illusztráció

Agerpres

Közzétették kedden a pedagógusi véglegesítő vizsga írásbeli próbájának óvások elbírálása utáni eredményeit. A módszertan szerint az írásbeli próba a véglegesítő vizsga részét képezi, és az ezen elért pontszám a végső átlag 70-át teszi ki. A vizsga akkor tekinthető sikeresnek, ha a végső átlag legalább 8-as.
Az idei júliusi írásbeli vizsgán 8072 tanárjelölt jelent meg, hogy a 99 tantárgy valamelyikéből vizsgázzon. 288-an visszaléptek, öt személyt csalás vagy más szabálytalanságok miatt kizártak, és három dolgozatot érvénytelennek nyilvánítottak.
A jelentkezőknek a következő feltételeknek kell megfelelniük: legkevesebb egy év pedagógusi tapasztalat; Jó vagy Nagyon jó szakmai minősítés az előző tanévben; a két tantermi ellenőrzésen és a szakmai portfólió értékelésén kapott jegyek legalább 8-as számtani középarányosa úgy, hogy egyik jegy sem lehet kisebb hetesnél. A javításokat digitálisan végezték.
Az oktatási minisztérium tájékoztatása szerint az óvások előtt 5687 vizsgázó ért el olyan pontszámot az írásbelin, amely 8-as vagy annál nagyobb végső átlagot eredményezett. Ezt követően 1642-en nyújtottak be fellebbezést, aminek eredményeképpen a sikeresen vizsgázó tanárjelöltek száma 304-gyel 5991-re emelkedett. A véglegesítő vizsga jogosít fel a tanári szakma gyakorlására a közoktatásban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában