Kék hírek

2024.08.22. 09:06

Őrizetbe vették a DIICOT ügyészei a Tate fivéreket

Archív felvétel

Agerpres

Szerdán késő este őrizetbe vették a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) ügyészei a brit-amerikai állampolgárságú Tate fivéreket, akik ellen ezúttal bűnszövetkezet létrehozása, kiskorúak sérelmére elkövetett szexuális visszaélés, illetve emberkereskedelem és pénzmosás gyanújával indult büntetőeljárás.
Több órás kihallgatásuk után Andrew és Tristan Tate bilincsben hagyta el a DIICOT bukaresti székházát, ahonnak fogdába szállították őket. Előtte a sajtónak azt nyilatkozták, hogy felháborítják őket az ellenük felhozott vádak, amelyekre szerintük semmilyen bizonyíték nincs.
A DIICOT közleménye szerint ugyanebben az ügyben őrizetbe vettek további négy gyanúsítottat is. Szerda reggel az ügyészek négy bukaresti és Ilfov megyei helyszínen - köztük a Tate fivérek Ilfov megyei rezidenciáján - tartottak házkutatást.
A két férfit tavaly júniusban bíróság elé állították róság elé is kerültek nemi erőszak, emberkereskedelem és bűnszövetkezet létrehozásának vádjával. Az ügyészek szerint az általuk elcsábított fiatal lányokat egy Bukaresthez közeli villában tartották fogva, szexuális tartalmú videók készítésére kényszerítettek őket, amelyeket feltöltöttek az internetre, ebből pedig jelentős bevételük származott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában