Riasztások

2024.08.24. 12:59

Tizenharmadik napja tart már a kánikula az ország túlnyomó részében

Fotó: Alexandru Nițescu

Agerpres

Frissítette az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) a narancssárga és sárga jelzésű hőségriasztásokat, amelyek szombaton és vasárnap is érvényben maradnak az ország nagy részén.

A szombatra kiadott sárga jelzésű riasztás a Körösvidéket, a Bánságot, Erdély délnyugati, Olténia északi, Munténia északi és keleti részét és Dobrudzsát érinti. Itt 34-36 Celsius-fok körüli lesz a nappali csúcshőmérséklet. A következő megyék érintettek: Fehér, Argeş, Arad, Bihar, Brăila, Buzău, Călăraşi, Krassó-Szörény, Konstanca, Dâmboviţa, Gorj, Hunyad, Ialomiţa, Prahova, Tulcea, Temes és Vâlcea.

Bukarestben, valamint Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu és Ilfov megyében narancssárga riasztás érvényes szombaton. Ezekben a régiókban a nappali csúcshőmérséklet elérheti a 36-38 Celsius-fokot, a hőmérséklet-páratartalom mutató meghaladja a kritikus 80 egységet.

Vasárnap a Bánságban, a Körösvidéken, Erdély délnyugati, Olténia északi felében, Munténia északi és keleti részében, Dobrudzsában sárga riasztás lesz érvényben a hőség miatt. A nappali csúcsértékek 34-36 fok körül alakulnak, a következő megyék érintettek: Fehér, Argeş, Bákó, Bihar, Brăila, Buzău, Kolozs, Konstanca, Dâmboviţa, Gorj, Galac, Hunyad, Ilfov, Iaşi, Mehedinţi, Prahova, Szeben, Szilágy, Szatmár, Tulcea, Vâlcea, Vrancea és Vaslui.

Narancssárga riasztás alatt lesz ugyanakkor Arad, Temes, Krassó-Szörény, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Ilfov megye és a főváros. Ezekben a régiókban a nappali csúcshőmérséklet elérheti a 36-38 Celsius-fokot, a hőmérséklet-páratartalom mutató meghaladja a kritikus 80 egységet. Az éjszakák trópusiak lesznek, 19-23 fok közötti hőmérséklettel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában