Közlemény

2024.09.17. 15:52

Csendőrség: a parlamenti gyújtogató nem jutott be a biztonsági zónába

Fotó: news.ro

Agerpres

A kormányőrség (SPP) által őrzött területen kívül történt a mai gyújtogatás a parlamentben, az elkövető nem jutott el a biztonsági ellenőrzésig - szögezte le közleményében a Román Csendőrség.
A tájékoztatás szerint ma 13:50-kor a parlament épületében lévő szuvenírbolt és a Constantin Brâncuşi kiállítóterem környékén egy férfi meggyújtott néhány magával hozott tárgyat, majd elhagyta a helyszínt. A csendőrök leszögezik, hogy a szabályzat értelmében az épületnek abba a részébe, ahol az incidens történt, a SPP beléptetőkapujáig szabad a bejárás. A férfi nem jutott be a parlament biztonsági zónájába - közölték.
A tüzet a katasztrófavédelmi főfelügyelőség parlamentben szolgálatot teljesítő egysége oltotta el, személyi sérülés nem történt - szögezte még le a csendőrség.
Az ügyben a Román Rendőrség is közleményt adott ki. Azt írták, a gyújtogatóra a hatályos jogszabályok értelmében 2 és 7 év közötti börtönbüntetést szabhatnak ki.
A rendőrség közzétette az incidens idején készült felvételeket is. A térfigyelő kamera által készített képek alapján 60-65 éves, őszülő hajú férfi a gyanúsított. A hatóságok a lakosság együttműködését kérik az illető mielőbbi kézre kerítésére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában