Kijelentés

2024.09.17. 14:51

Fechet: a következő évek fő környezetvédelmi problémái a vízgazdálkodáshoz kapcsolódnak majd

Fotó: Agerpres

Agerpres

A következő években a vízgazdálkodás lesz a környezetvédelem központi problémája - jelentette ki Mircea Fechet egy mai szakkonferencián.
A környezetvédelmi miniszter elmondta, hogy az utódjának 2025-ben és az azt követő években a vízzel kapcsolatos problémákkal kell majd foglalkoznia: a Duna-deltával, a Duna és a többi folyóvíz vízgyűjtő területével, a Fekete-tengerrel, illetve a felszín alatti és fölötti víztartalékokkal, amelyek kifogyhatnak, ha nem takarékoskodunk velük. Fechet szerint az Európára az elmúlt napokban lesújtó ciklon ráébresztett bennünket, "mennyire sebezhetők vagyunk a természettel és a vízzel szemben".
A tárcavezető együttérzését fejezte ki mindazok iránt, akik hozzátartozójukat vagy egy életen át összegyűjtött vagyonukat vesztették el az árvizekben, és hangsúlyozta, innovatív megoldásokra van szükség az éghajlatváltozás hatásainak visszaszorítására.
A miniszter szerint az érintett közösségek véleménye megoszlik ebben a kérdésben, egyesek "több betont", míg mások környezetbarát megoldásokat javasolnak. "Én azt hiszem, meg kell találnunk a kettő kombinációját" - jelentette ki.
Beszélt arról is, hogy a több évtizeddel ezelőtti statisztikák és az ezekre épülő műszaki megoldások érvényüket vesztették, lévén, hogy évről-évre újabb klímarekordok dőlnek meg. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában