Prioritás

2 órája

Predoiu: közös erőfeszítéssel legyőzhetők a drogok és a klánok

Fotó: Facebook/Guvernul României

Agerpres

A keddi drogfogás és a többi hasonló akció nem a véletlen műve, hanem egy hónapok óta zajló, módszeres munka eredménye - nyilatkozta a mai kormányülés elején a belügyminiszter.
Cătălin Predoiu hangsúlyozta, a belügyminisztérium prioritásként kezeli a kábítószer-kereskedelem elleni küzdelmet, amelyhez megfelelő logisztikai, pénzügyi és emberi erőforrásokat rendelnek. A Román Rendőrség, a határrendészet és a csendőrség a továbbiakban is határozottan fel fog lépni a szervezett bűnözés, a drog- és az emberkereskedelem, valamint az illegális migráció ellen. "Hosszú harc ez, de közös erőfeszítéssel legyőzhetők a drogok és a klánok. A belügyminisztérium is kiveszi a részét ebből a küzdelemből" - fogalmazott.
A tárcavezető köszönetet mondott a keddi akcióban részt vett rendőröknek, határrendészeknek, valamint a vámhatóság és a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség munkatársainak.
Kedden őrizetbe vettek a hatóságok két férfit nemzetközi kábítószer-kereskedelem miatt, miután mintegy 15 tonna kokaint találtak a nagylaki országúti határátkelőnél ecuadori fagyasztott gyümölcsbe rejtve. A szállítmány a konstancai kikötőbe érkezett, és Hollandiába kellett volna eljutnia. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában